Haberler

Ankara: Çankaya Belediyesi'nin 2007 Yılı Bütçesi

Çankaya Belediyesi'nin 2007 Yılı Bütçesi 290 Milyon YTL Olarak Kabul Edildi. Meclis Toplantısında, AK Parti'li ve CHP'li Meclis Üyelerinin Tartışması Gergin Anların Yaşanmasına Neden Oldu.

Çankaya Belediyesi'nin 2007 yılı bütçesi 290 milyon YTL olarak kabul edildi. Meclis toplantısında, AK Parti'li ve CHP'li meclis üyelerinin tartışması gergin anların yaşanmasına neden oldu.

Çankaya Belediye Meclisi, Çankaya Belediye'sinin 2007 yılı mali bütçesini ele almak üzere Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz başkanlığında toplandı.

Toplantıda AK Parti Grubu, 290 milyon YTL olması öngörülen belediye bütçesinin, sağlık ve kültür hizmetlerine ayrılan payın azaltılması suretiyle 30 milyon YTL civarında indirilmesi için teklif sundu.

Bu arada, yine AK Parti Grubu Çankaya Belediyesi'nin Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne olan borçlarını ödemesi için 2007 yılı bütçesinden pay ayrılması için yazılı önerge verdi. Söz konusu önerge karşısında sinirlenen ve önergeyi usule aykırı bulan Eryılmaz, "Biz Büyükşehir Belediyesi'ne ne kadar borcumuz olduğunu defalarca yazılı olarak sormamıza rağmen bir cevap alamadık. Sanırım tahmini 30 milyon YTL borcumuz bulunuyor ancak üzerimizde 900 milyon YTL'lik haciz var. Verdiğimiz teklifleri kabul etmiyorlar. Takas yapalım diyoruz hayır diyorlar. Büyükşehir Belediyesi 'hacizler kalsın, Çankaya Belediyesi çalışmasın' istiyor" iddiasında bulundu. Daha sonra yapılan oylama sonucunda önergenin gündeme alınması kabul edilmedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Sadık Okçu, grubu adına yaptığı konuşmada Başkan Eryılmaz ve Çankaya Belediyesi yöneticilerini eleştirdi. Okçu, belediyeye bağlı müdürlükleri tahsis edilen bütçelerin fazla olduğunu, belediyenin asıl önceliklerinden taviz verdiğini savundu.

Okçu, sözlerini, "Birgün herşey Hak'tan yana olacak, bir gün Çankaya AK'tan yana olacak" sözleriyle bitirdi.

CHP adına konuşan Meral Tavman ise bütçeye yönelik görüş belirtmek yerine AK Parti ve Büyükşehir Belediyesi'ne eleştirilerde bulununca AK Parti'li meclis üyelerinin sert tepkisiyle karşılaştı. Tavman'ın "Eğitim, sağlık ve kültür hizmetlerini salatalık gibi doğruyorsunuz" şeklindeki sözleri üzerine bir AK Partili üye, "Kendini mutfakta sanıyor" diye laf attı. Tavman, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e yönelik eleştirilerine devam edince salon bir anda karıştı. AK Parti'liler ve CHP'liler yerlerinden kalkarak tartışması üzerine Başkan Eryılmaz art arda anonslar yaparak gerilimi bitirmek istedi. Yaşanan tartışmalar üzerine CHP'li Tavman konuşmasını kesmek zorunda kaldı.

Yapılan oylamada Çankaya Belediyesi'nin 2007 yılı mali bütçesi 21'e ret oya karşılık 22 oyla kabul edildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

CHP lideri Özel, sözünü kesen çiftçiye kızdı: Arkadaşların sana hesap sorsun

CHP lideri Özel, sözünü kesen çiftçiye kızdı: Arkadaşların sana hesap sorsun

Müge Anlı'nın programında kan donduran anlar! Muhabir, canlı yayında ceset buldu

Müge Anlı'nın programında kan donduran anlar! Muhabir, canlı yayında ceset buldu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title