Haberler

Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclisi, Kesinti Yerine Tasarruf Önlemlerini Benimsedi

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi Su Kesintilerinin Ardından Yaptığı İlk Toplantısında Ankara'daki Okullara Susuz Çalışan Pisuvar, Sıvı Sabun Yerine Köpük Üretme Aparatı ve Sensörlü Musluk Dağıtma Kararı Aldı. Belediye Ayrıca Ev ve İşyerleri İçin Ücretsiz Klor Tableti Dağıtacak.

-Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi su kesintilerinin ardından yaptığı ilk toplantısında Ankara'daki okullara susuz çalışan pisuvar, sıvı sabun yerine köpük üretme aparatı ve sensörlü musluk dağıtma kararı aldı. Belediye ayrıca ev ve işyerleri için ücretsiz klor tableti dağıtacak.

ANKARA (ANKA) - Ankara Büyükşehir Belediyesi, yaşanan su sıkıntısı sonucu bir dizi hijenik önlemin uygulamaya sokulmasına karar verdi. Alınan kararlar uyarınca, 368 okulun su deposunu yaptıracak ve suyun tasarruflu kullanılması için susuz çalışan pisuvar ve sensörlü musluk gibi malzemeler dağıtacak. Depolarda bekleyen suyun temizlenmesi için de tüm apartmanlara klor tableti dağıtılacak ve vatandaşlara klorun kullanım oranları hakkında bilgi verilecek.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, su kesintilerinin ardından ilk Meclis toplantısını yaptı.

Zaman zaman tartışmaların yaşandığı toplantıda suyla ilgili önergeler gündeme geldi. Buna göre Büyükşehir Belediyesi, su tasarrufu sağlanması amacıyla okullara ücretsiz olarak susuz pisuvar, harekete duyarlı musluk, sıvı sabun yerine köpük üretme aparatı gibi malzemeler dağıtacak. Belediye ayrıca, 368 okula ve bazı sağlık tesislerine su deposu yaptıracak, zarar görmüş depoları onaracak. Evler ve işyerlerindeki depolarda bulunan suların dezenfekte edilebilmesi için ücretsiz klor tabletleri dağıtacak olan belediye, klorun kullanım oranlarıyla ilgili olarak vatandaşları bilgilendirecek.

CHP'li Meclis üyesi Fazıl Güleken'in, Ankara'daki tüm depoların Büyükşehir Belediyesi tarafından ücretsiz temizlenmesiyle ilgili önerisi ise belediyenin böyle bir imkanı olmadığı gerekçesiyle reddedildi. Büyükşehir Belediyesi Başkanı Gökçek, Ankara'da 1 milyon 300 bin konutun olduğunu belirterek, "Diyelim ki 10 bin kişi başvurdu. Bu kadar yüksek orandaki başvuruya nasıl yetişebiliriz, nasıl temizleyebiliriz? Bunun yerine bizim önerimiz isteyen apartmanlara ücretsiz klor tableti dağıtılsın" dedi.

-PARKLARIN VANASI KAPATILIYOR-

Meclis'te AKP'li üyelerin verdiği bir başka önergeye göre ASKİ, Kızılırmak'tan su getirme projesi tamamlanana kadar, Ankara'daki tüm park ve bahçelerin aboneliğini iptal edecek. Park ve bahçelerde şebeke suyu kullanılmaması kararının bazı ilçe belediyeleri tarafından uygulanmadığı gerekçesiyle alınan kararda, şebeke suyu kullandığının tespit edildiği kamu kurumlarıyla belediyelere çevre cezası da verilecek.

-KIZILIRMAK SUYU İÇİN ÖZEL ARITMA SİSTEMİ SATIN ALINACAK-

Gökçek, Meclis toplantısında Kızılırmak suyuyla ilgili iddialara yanıt verdi. Suyun zehirli olduğu yönünde iddialara sert tepki veren Gökçek, Kızılırmak suyunun Kırıkkale'de yıllardır kullanıldığını sadece sülfat oranı fazla olduğu için tadının farklı olduğunu ifade etti. Gökçek, Ankara'nın yeni bir arıtma tesisin ihtiyacı olmadığını buna karşın sülfat arıtma tesisi kurulması için dünya firmalarıyla iletişim içine girdiklerini açıkladı.

Öte yandan, Kızılırmak'tan Ankara'ya su getirme çalışmalarının yerinde incelenmesi için Belediye Meclis üyeleriyle basın mensuplarının Çarşamba günü saat 10.30'da bölgeye götürülmesi kararlaştırıldı

-BELEDİYE SU FİYATLARINI MERCEK ALTINA ALIYOR-

Büyükşehir Belediye Meclisi'nde ele alınan bir diğer önergede ise su kesintileri nedeniyle Ankara'da içme suyu satan bazı firmalarla marketlerin fahiş fiyat uyguladığı öne sürülerek durumun komisyonlarca tespit edilmesi istendi. Önerge, Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Hukuk ve Tarifeler Komisyonu ile Tüketici Komisyonu'na gönderildi.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title