Haberler

Ankara: Başkent'te Köprüler Yenileniyor

Başkent'te artan trafik yükünü taşıyamayan ve eskiyen köprüler Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilenmeye başladı.

Başkent'te artan trafik yükünü taşıyamayan ve eskiyen köprüler Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilenmeye başladı.

Büyükşehir Belediyesi, Eskişehir Yolu üzerindeki 3 köprü ile Akköprü Migros yanındaki köprüleri genişleterek yenilerken, Söğütözü TOBB önü ve Jandarma Genel Komutanlığı Ek Bina önündeki kavşaklara da alt geçit yapacak. Çalışmalar için okulların ve üniversite sınavlarının bitmesinin beklendiğini belirten yetkililer, okullar açılana kadar da yeni köprülerin ve alt geçitlerin yapımının tamamlanacağını söyledi. Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilenecek ya da genişletilecek köprüler şunlar:

"Hacettepe Köprüsü: Eskiyen, yıpranan ve trafik yükünü kaldıramayan Eskişehir Yolu üzerindeki Beytepe Kampüsü'ne giden Hacettepe Köprüsü, Büyükşehir Belediyesi tarafından, yıkılarak yeniden yapılacak. Yeniden yapılacak olan köprü 2 gidiş 2 geliş 4 şeritli olacak. Bilkent Köprüsü: Yine Eskişehir Yolu üzerindeki Bilkent Üniversitesi ve Beytepe Köyü girişi bulunan Bilkent Köprüsü genişletiliyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından mevcut köprünün yanına ilave köprü yapılarak yol 4 şeritli hale getirilecek. ODTÜ Köprüsü: Eskişehir Yolu üzerinde yolun daralmasına neden olan köprü de ATO yönünde Büyükşehir Belediyesi tarafından genişletiliyor. Çayyolu Girişi Üstten Geçilecek: Eskişehir Yolu üzerinde Çayyolu'nun girişi Zırhlı Birlikler Çağlayan Gazinosu önünde daralan yola üstten viyadüklü geçiş verilecek. Böylece, Zırhlı Birlikler Çağlayan Gazinosu önündeki daralan yol genişletilirken, Çayyolu girişi alttan sağlanacak. Akköprü Migros yanındaki köprü : İstanbul Caddesi üzerindeki Ankara Çayı üzerinden geçen Akköprü de yıkılarak 4'er şeritli olarak yeniden yapılacak. Böylece 4 şeritli gelen yol burada daraldığı için trafik sıkışıklığı yaşanmayacak. Söğütözü TOBB Önü'ne alt geçit: Diğer yandan Eskişehir Yolu'na paralel uzanan Turgut Özal Bulvarı'nın Söğütözü TOBB Üniversitesi önünde trafiği büyük oranda sıkıştıran kavşağa da, Söğütözü yönünde alt geçit yapılacak. Jandarma Genel Komutanlığı Ek Bina önüne alt geçit: Beştepe Jandarma Genel Komutanlığı Ek Bina önündeki kavşağa da Söğütözü yönünden gelişte bir alt geçit yapılacak."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title