Haberler

Ankara: Ankara'da Yerel Yönetimler

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin başarılı gençlere ödül olarak organize ettiği Kesikköprü'deki yaz kampında 200 kız öğrenci gönüllerince tatil yapıyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin başarılı gençlere ödül olarak organize ettiği Kesikköprü'deki yaz kampında 200 kız öğrenci gönüllerince tatil yapıyor.

Büyükşehir Belediyesi'nin geleneksel hale getirdiği yaz tatil kampı uygulamasından yararlanan okullarda takdir ve teşekkür almış öğrenciler, Akçay'da olduğu gibi Kesikköprü'de de doğayla iç içe gönüllerince spor yapma imkanı buluyor. İlköğretim 5. sınıfla lise son sınıf arasında okuyan ve okullarında başarılı olmuş öğrencilerin kampta sabah erken saatte kitle sporuyla başlayan etkinlikleri, daha sonra serbest programla sürüyor. Serbest program saatlerinde, isteyen öğrenciler eğitmenler kontrolünde havuza girip yüzebiliyorlar, voleybol, masa tenisi ve satranç oynayabiliyor ya da kitap okuyarak dinlenebiliyorlar. Öğlen saatlerinde toplu yemeklerini yiyen öğrenciler, serbest programlarına geçerek göl kenarındaki kamp alanında guruplar halinde dolaşıyor. Aralarında arkadaşlığı ve dostluğu pekiştiren öğrenciler, akşam saatlerinde ise kamp içinde yatma saatine kadar pist alanında dans edip, eğleniyor.

Büyükşehir Belediyesi Eğitim ve Kültür Daire Başkanlığı'nca düzenlenen yaz kampının müdürü Uğur Bacaksız, "Burada amacımız, öğrencilerin kendilerini yaşadıkları ev ortamında hissetmelerini sağlamak. Bu nedenle sadece kamp dışında yaptığımız gezi ve pikniklerde kamp kıyafetlerini giyiyor. Kamp içinde kıyafetleri serbest. Öğrenciler ayrıca göl kenarını eğitmenleriyle gezerek doğayı tanıyorlar, piknik yapıyorlar" diyerek kamp yaşamını özetledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title