Haberler

Ankara: AK Parti'de Bayramlaşma

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Eski Siyasetçileri Hedef Alarak, "Daha Düne Kadar Siyasetin Duayeni Olarak Bilinen Nice Siyasi Kişiler ve Kimlikler, Bugün Hatırlanmaz Olmuştur. Daha Düne Kadar Türkiye'de İktidar Partisi Olarak, Muhalefet Partileri Olarak Türk Siyasi Hayatının Vazgeçilmezleri Olarak Algılanan ve Nitelendirilen Siyasi Partiler, Bugün Artık Siyaset Sahnesinde Yoklar" Dedi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, eski siyasetçileri hedef alarak, "Daha düne kadar siyasetin duayeni olarak bilinen nice siyasi kişiler ve kimlikler, bugün hatırlanmaz olmuştur. Daha düne kadar Türkiye'de iktidar partisi olarak, muhalefet partileri olarak Türk siyasi hayatının vazgeçilmezleri olarak algılanan ve nitelendirilen siyasi partiler, bugün artık siyaset sahnesinde yoklar" dedi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen halkla bayramlaşma programına katıldı. Bayramlaşma programında partililere hitap eden Şener, AK Part''nin Türk siyasetinde yeni bir parti olmasına rağmen halkın güvenini kazanarak iktidara geldiğini söyledi. AK Parti'nin Türk siyasi hayatında farklı bir misyonu bünyesinde barındırdığını kaydeden Şener, bu misyonun da tüm partililer tarafından benimsendiğini ifade etti. AK Parti'nin 5 yıl önce kurulduğunu, 4 yıldır da iktidarda olduğunu dile getiren Şener, bu kısa sürede siyasi hayatta büyük değişim ve dönüşümün yaşandığını vurguladı. Konuşmasında eski siyasetçileri de hedef alan Şener, "Daha düne kadar siyasetin duayeni olarak bilinen nice siyaset kişiler ve kimlikler, bugün hatırlanmaz olmuştur. Daha düne kadar Türkiye'de iktidar partisi olarak, muhalefet partileri olarak Türk siyasi hayatının vazgeçilmezleri olarak algılanan ve nitelendirilen siyasi partiler, bugün artık siyaset sahnesinde yoklar" diye konuştu.

Kısa süre içerisinde Türk siyasi hayatında büyük bir dönüşüm ve değişim yaşandığını, bu değişimin hep birlikte görüldüğünü söyleyen Şener, "Birlikte yolumuza devam ediyoruz. Böylesi büyük bir dönüşümü ortaya çıkaran en temel neden, dünyadaki değişimi ve Türk halkının taleplerini, geçmiş siyasilerin iyi kavrayamaması, iyi algılayamaması, bu yeni taleplere, değişime göre yeni politikalar, tavırlar ortaya çıkaramamasıdır" şeklinde konuştu.

AK Parti'nin böyle bir dönemde yeni bir soluk olarak kurulduğuna dikkati çeken Şener, 4 yıllık iktidar dönemlerinde önemli işlere imza attıklarını bildirdi. Ekonomide yaşanan gelişmeleri de anlatan Şener, enflasyonun tek haneli rakamlara düşürüldüğünü, ekonomide Mastrich Kriterleri'nin yakalandığını söyledi. Şener, ekonominin dibe vurduğu istikrarsız dönemlerin artık geride kaldığını vurguladı. AK Parti iktidarında istikrarlı ve sürdürülebilir bir büyüme trendinin yakaladığını ifade eden Bakan Şener, milli gelirin iktidara gelmeden önceki dönemle kıyaslandığında iki kat arttığını kaydetti. Şener, "Küresel rekabetin korkunç boyutlarda işlediği bir dünyada, Türk ekonomisi küresel rekabette mesafeler alan bir konuma gelmiştir. Türk ekonomisini istikrarlı ilerleme özelliğini de ortaya koymuştur" dedi.

Başbakan Yardımcısı Şener, AK Parti'nin Türkiye'ye sağladığı en büyük kazanımlardan birinin de siyaset üslubu ve tarzı olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Daha önceki dönemlerde sürekli vatandaşları ve partileri kategorize eden, sürekli bir karşılıklı kırgınlaşmaya ve kavgaya dönüşen üsluplar yerine Edirne'den Hakkari'ye varıncaya kadar AK Parti çatısı altında siyaset yapan her sözcünün nezih ve temiz üslupla bu ülkenin, bu milletin bir bütün olduğunu, farklılıkları ve çeşitlikleri bu ülke için bir zenginlik olarak algılayarak oluşturulan üslup, AK Parti tarafından bu ülkeye kazandırılmıştır."

Başbakan Yardımcısı Şener, konuşmasının ardından genel merkeze gelen partililerle bayramlaştı. Bayramlaşma programına TBMM Başkan Vekili İsmail Alptekin, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Bülent Gedikli ve Reha Denemeç, AK Parti Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı Suat Kılıç ile milletvekilleri de katıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title