Haberler

Ankara: Ağar'ın "Öğretmenler Günü" Mesajı

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, "Öğretmenler, İktidarın Türkiye'sinde Değil Öteki Türkiye'de Yaşıyor. Bu İktidarın Ne Öğretmenleri Ne de Öteki Türkiye'deki Herhangi Bir Kesimi Görmesi, Anlaması, Kavraması, Onların Adına Bir İcraat Yapması Beklenemez" Dedi.

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, "Öğretmenler, iktidarın Türkiye'sinde değil öteki Türkiye'de yaşıyor. Bu iktidarın ne öğretmenleri ne de öteki Türkiye'deki herhangi bir kesimi görmesi, anlaması, kavraması, onların adına bir icraat yapması beklenemez" dedi.

Ağar, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında, "24 Kasım Öğretmenler Günü dendiğinde aklıma hep öğretmenlerim gelir. İlk okula gittik, harfi, kelimeyi, cümleyi, ilk temel bilgileri onlardan aldık. Sadece bilgi almadık, aynı zamanda ahlaka, davranışa ilişkin bir takım temel değerleri de onlardan öğrendik" diye konuştu.

Türkiye'de mevcut öğretmen sayısının 633 bin olduğunu ve yüz binin üzerinde yetişmiş öğretmenden ise faydalanılamadığını savunan Ağar, yılda ortalama 18-20 bin öğretmen emekli almasına karşın bunların yerine yeteri kadar öğretmen alınamadığını ileri sürdü. Kız çocuklarının okula gönderilmemesinin eğitimdeki en büyük sorunlardan biri olduğuna işaret eden Ağar, "Bu konuda göstermelik, medyatik işlerin dışında yaygın, kapsamlı bir çalışma gerekiyor" ifadesini kullandı.

İktidarın, her kesimin olduğu gibi öğretmenlerin şartlarında da iyileşme değil kötüleşmeye neden olduğunu savunan Ağar, şunları kaydetti:

"Her gün övünüyorlar, milli gelir 2 kat artmış, ekonomi yüzde 100 büyümüş. Ben öğretmenlerime sormak istiyorum, sizin milli geliriniz 2 kat arttı mı, sizin ekonominiz yüzde 100 büyüdü mü? Cevabını herkes biliyor. Böyle bir gelişme yok, aksine gerileme var. Öyleyse bu büyüyen ekonomi kimin? Bu büyüyen ekonomi acaba iktidar ve çevresinin mi? Bir laf vardır, 'ol mahilerdir ki derya içredirler deryayı bilmezler.' Balıklar deniz içinde denizin farkına varmazlar. Bu iktidar ve çevresi de balıklar gibi. Kendi yaşadıkları şatafatı tüm ülke yaşıyor zannediyorlar."

"Öğretmenler, iktidarın Türkiye'sinde değil öteki Türkiye'de yaşıyor" diyen Ağar, hükümetten ne öğretmenlere ne de 'öteki Türkiye'deki herhangi bir kesimi görmesi, anlaması, kavraması ve onların adına bir icraat yapmasının beklenemeyeceği ileri sürdü. Ağar, "Tüm öğretmenlerimize maddi ve manevi olarak doyurucu bir gelecek diliyorum" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe Euroleague dörtlü finalde (Final Four) finale çıktı mı, elendi mi? TV8.5 canlı izle! (REAL MADRİD-BAYERN MÜNİH) 8 Mayıs TV8.5 HD kesintisiz donmadan canlı izle linki! Real Madrid Bayern Münih maçını şifresiz veren kanallar! Real Madrid Bayern Münih maçı nereden izlenir, hangi kanal veriyor? Fenerbaçe Monaco Eurolig serisi kaç kaç, kim önde? Monaco Fenerbahçe Beko maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Monaco Fenerbahçe Beko Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Real Madrid Bayern Münih maçı CANLI izle! 8 Mayıs R. Madrid B.Münih maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Karagümrük Trabzonspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Karagümrük TS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Dzeko sakatlandı mı, derbi oynamayacak mı 2024? Karagümrük Trabzonspor maçı CANLI izle! 8 Mayıs Karagümrük TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Fatih Karagümrük Trabzonspor ilk maç kaç kaç bitmişti? Trabzonspor Karagümrük ZTK yarı final ilk maç sonucu! 10 Mayıs'ta okullar tatil mi, Cuma günü okul yok mu? 19 MAYIS RESMİ TATİL Mİ? 19 Mayıs okullar tatil mi, yarım gün mü? 19 Mayıs okullar açık mı, kapalı mı? Süper Lig şampiyonu ne kadar kazanacak 2024? New York Knicks Indiana Pacers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 9 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! EXXEN canlı maç izle! (REAL MADRİD-BAYERN MÜNİH) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 8 Mayıs EXXEN spor canlı izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title