Haberler

Ankara: 5 Haziran Dünya Çevre Günü

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Zeki Sezer, "Topraklarımıza sahip çıkmalıyız. Çünkü toprak yaşamın temelidir" dedi.

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Zeki Sezer, "Topraklarımıza sahip çıkmalıyız. Çünkü toprak yaşamın temelidir" dedi.

Sezer, Dünya Çevre Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda, dünyanın, küresel ısınma, ozon tabakasının incelmesi, erozyon ve çölleşme, hayvan ve bitki türlerinin azalması, hava, su ve toprak kirliliğinin yaygınlaşması gibi önemli çevre sorunlarının tehdidi altında bulunduğunu dile getirdi.

Çevreyi koruma mücadelesinin, ancak bu mücadeleye inanmış bir yönetim, sivil toplum kuruluşları ve bireylerin ortak çalışmalarıyla başarılabileceğini söyleyen Sezer, bu çerçevede öncelikle kentlerin rant tutsaklığından kurtarılması gerektiğini savundu.

Anadolu topraklarının, dünyada en fazla çölleşme tehlikesiyle karşı karşıya bulunan topraklar arasında olduğunu belirten Sezer, "Tarım topraklarımız, hoyratça yapılaşma, kuralsız sanayileşme ve bilinçsizce yapılan tarım sonucu yok olmaktadır. Topraklarımıza sahip çıkmalıyız. Çünkü toprak yaşamın temelidir. Toprağa sahip çıkmak ise, bu yaşamsal hazineyi bilinçli kullanmakla ve kırsal kalkınmayla sağlanabilir. Bugünkü iktidar, kırsal kesimi yok etme politikasıyla ülkemizi işsizlik, yoksulluk ve yoğun iç göç sorunlarıyla karşı karşıya bırakmıştır. Geleceğimiz için, topraklarımızı bilinçle korumalı; bilimle, teknolojiyle verimli kılmalıyız. Dünya Çevre Günü'nde tüm çevre dostlarını kutluyor, vatandaşlarımıza esenlikler diliyorum" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title