Haberler

Ankara: 2007 Yılı Bütçe Müzekereleri

TBMM Genel Kurulu'nda 2007 Yılı Bütçe Müzakere Maratonu Sürüyor. Dün Saat 11.00'da Başlanan ve Aralıksız Süren Görüşmelerde Milletvekillerin Sorularını Cevaplandıran Maliye Bakanı Unakıtan, Bir Soru Üzerine İşsizliği Önlemenin Tek Çaresinin Yatırım Olduğunu, Türkiye'deki Yatırımların da 110 Milyar YTL'yi Aştığını Söyledi.

TBMM Genel Kurulu'nda 2007 yılı bütçe müzakere maratonu sürüyor. Dün saat 11.00'da başlanan ve aralıksız süren görüşmelerde milletvekillerin sorularını cevaplandıran Maliye Bakanı Unakıtan, bir soru üzerine işsizliği önlemenin tek çaresinin yatırım olduğunu, Türkiye'deki yatırımların da 110 milyar YTL'yi aştığını söyledi.

Unakatan şöyle konuştu: "İşsizliği tek önleme çaresi yatırımdır. Yatırmları artırırsanız işsizliğe çare bulursunuz. Bu yatırımların da ülkedeki yatırımlar olması lazım. İstihdamı artıran yatırım olması lazım. Türkiye'dee yatırımın yapılabilmesi için yatırım ikliminin sağlanması lazım. Yatırım ikliminin olmadığı, piyasaların kendini güvendi hissetmediği yerde, maliyetlerin ve sermaye giderine olan faizlerin çok büyük olduğu yerde yatırım olması mümkün değildir. Bizden önceki hükümetlerde olduğu gibi. Ekonomiye istikrar ve güven unsuru geldi. Yatırımcılar önünü görmeye başladı. Yatırım da hızlı bir şekilde arttı. Özel sektörde yatırımlar arttı. Bu yatırımcıların sayesinde tarım dışında, istihdam artışı sağlandı. Fakat bu istihdam artışı, işsizliğe çare, bizim istediğimizden biraz daha az oldu, ama işsizlik de az olmaya başladı. İşsiz insanların sayısı azalmaya başladı... Yatırımlar 100 milyar YTL'yi geçti 2006 yılındaki yatırımlar 110 milyar YTL'yi geçti. Türkiyede hızlı nüfus artışı oluyor. Bu hızlı nüfus artışını eriteceksiniz, hem de tarımdan diğer bölümlere kayan nüfusu absorbe edeceksiniz. Ondan sonra işsizliği azaltacaksınız. Türkiye'nin önemli problemleri var, ama 2004'ten itibaren işsizlik azalmaya başlamıştır. Bizim istediğimiz işsizlik daha hızlı azalsın. Onu da önümüzdeki yıllarda göreceğiz".

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title