Haberler

Ankara: 2007 Yılı Bütçe Müzakereleri

TBMM Genel Kurulunda, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, Danıştay, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Başkanlığı (Tübitak), Hazine Müsteşarlığı, Basın-yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı (Tika) ile Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı'nın (Tüik) Bütçeleri Ele Alınarak Kabul Edildi.

TBMM Genel Kurulunda, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, Danıştay, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Başkanlığı (TÜBİTAK), Hazine Müsteşarlığı, Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı (TİKA) ile Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı'nın (TÜİK) bütçeleri ele alınarak kabul edildi.

Genel Kurul'da Hazine Müsteşarlığı, AB Genel Sekreterliği, Basın-Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü, Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı (TİKA), Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ve Devlet İstatistik Enstitüsü (DİE) bütçeleri ele alınıyor.

Bütçeler üzerinde hükümet adına konuşan Bakan Şahin, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün, ödenek sıkıntısı çekmeyen tek kamu kuruluşu olduğunu söyledi. Bu kurumun, gayrimenkullerini en iyi şekilde değerlendirdiğini belirten Şahin, yüzde 53'ünü yatırımlara ayıran tek kurumun da Vakıflar Genel Müdürlüğü olduğunu kaydetti. Bugüne kadar yap-işlet-devret modeliyle 39, restore et-işlet-devret modeliyle 50 ve kat karşılığıyla olmak üzere, 150 vakıf eserinin değerlendirildiğini ifade eden Şahin, ''Bunun parasal değeri 491 milyon YTL'dir'' dedi.

Mehmet Ali Şahin, yaklaşık 18 bin vakıf eserini dijital ortama aktaracaklarını ve böylece bütün vakıf eserlerinin internet ortamında görülebileceğini bildirdi.

Yaptıkları tarama sonucunda 59 bin olan vakıf eserinin aslında 67 bin olduğunu gördüklerini anlatan Şahin, 25 bin vakıf eserini kayıt altına aldıklarını söyledi. Şahin, CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen'in, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünün faaliyetleri hakkında eleştirilerde bulunduğunu, ''Sporcularda doping çıkıyor, gayri ahlaki ilişkiler oluyor'' dediğini hatırlattığı konuşmasında, ''En ufak bir ihbar, gazetede çıkan en ufak bir haberi ihbar kabul ederek, bazen Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünün bazen de Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanlığının teftiş kurulunu harekete geçirdim. Hiçbir olayın arkasını takip etmeme gibi bir durum söz konusu olmadı'' açıklamasında bulundu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title