Haberler

Anka 18 Temmuz 2008 Cuma Gündemi

Anka, Ankara Haber Ajansı A.ş.

ANKA, ANKARA HABER AJANSI A.Ş.

-İRAN DIŞİŞLERİ BAKANI MOTTAKİ ANKARA'DA

-İran Dışişleri Bakanı Manuçehr Mottaki, Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ın resmi davetlisi olarak Ankara'da temaslarda bulunuyor. İki bakanın temaslarında ve heyetler arası görüşmelerde iki ülkenin gündeminde olan başta terör olmak üzere, İran'ın son nükleer faaliyetlerinin ele alınması bekleniyor.

-İran Dışişleri Bakanı Mottaki, günübirlik ziyareti sırasında Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan tarafından da kabul ediliyor. (Saat: 16.00/14.00)

-BÜYÜKELÇİLER KÖŞK'TE

-Cumhurbaşkanı Gül, Çankaya Köşkü'ndeki öğle yemeğinde Ankara'da bulunan büyükelçilerle bir araya geliniyor. (Saat: 13.30)

-ERDOĞAN KKTC'YE HAREKET EDİYOR

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Barış ve Özgürlük Bayramı kutlamalarına katılmak üzere KKTC'ye gidiyor. (Saat: 17.30)

-DSP LİDERİ SEZER KKTC'DE

-DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde sırasıyla 1. Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, KKTC Büyükelçisi Türkekul Kurttekin ile UBP ve DP Genel Başkanlarını ziyaret ediyor. (Saat : 10.00/12.30/14.00/15.00/16.00)

(İZLENİYOR)

-BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN KABULÜ

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TİKA-Türkoloji Yaz Staj Programına katılan yabancı öğrencileri kabul ediyor. (Saat: 11.00)

-ADALET BAKANI ŞAHİN İSTANBUL'DA

-Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Bayrampaşa Cezaevi'nin resmi kapanış toplantısına katılıyor.

-Bakan Şahin, daha sonra, Kütahya Ceza İnfaz Kurumu İşyurdunda, hükümlü ve tutuklular tarafından üretilen el sanatlarının eserlerinin tanıtılacağı serginin açılışını gerçekleştiriyor. (Saat: 14.30/17.00)

-BAKAN ÇAĞLAYAN, OSTİMLİ SANAYİCİLERLE BİRARAYA GELECEK

-Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, OSTİM yönetimi ve sanayicilerle bir araya geliyor. Toplantıda OSTİM'li sanayicilerin sorunları masaya yatırılıyor. (Saat: 09.45)

-BAKAN ÇELİK: "TÜRKİYE'DE 14 BİN 594 YABANCI SİGORTALI OLARAK ÇALIŞIYOR"

-Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Mart ayı itibariyle 14 bin 594 yabancı uyruklunun sigortalı olarak çalıştığını açıkladı.

-PARA ARZINDA 1.8 MİLYAR YTL'LİK ARTIŞ

-En geniş tanımlı para arzı M3, 27 Haziran-4 Temmuz haftasında 1 milyar 871.2 milyon YTL artarak 406 milyar 570 milyon YTL'ye çıktı. Para arzında yılbaşından bu yana artış 36.4 milyar YTL olarak gerçekleşti.

-EĞİTİMCİLERDEN ANKARA EMEKLİLİK'İN SATIŞINA TEPKİ

-Türkiye'de hayat sigortası ve bireysel emeklilik branşında faaliyet gösteren ve Polis Bakım ve Yardım Sandığı'na ait olan Ankara Emeklilik'in satışı, Bağımsız Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Gürkan Avcı tarafından tepkiyle karşılandı. Avcı, "Önce askeriyenin OYAK'ı satıldı, şimdi ise polisin Ankara Emeklilik'i. Bu kurumlar 71 milyonundur. Yakında İlksan'ı da satarlar" diyerek tepkisini dile getirdi.

-MEB'E "YÖNETİCİLİK ATAMALARINA AÇIKLIK GETİRİN" TALEBİ

-Eğitimde yöneticilik atamalarındaki belirsizliğin devam etmesi ve son çıkarılan genelgede de yeni "haksızlıkların" ortaya çıktığı gerekçesiyle, Türk Eğitim-Sen, Milli Eğitim Bakanlığı'na yönetmelik ve atamalarla ilgili belirsizliklerin giderilmesi talebiyle yazı gönderdi.

-MESLEK LİSELERİYLE BERABER MESLEK LİSELİ İŞSİZ SAYISI DA ARTTI

-Milli Eğitim Bakanlığı, 2002 yılından bu yana mesleki ve teknik eğitim okullarının sayısını 3 bin 39'dan 3 bin 789'a çıkardı. Bakanlık, mesleki eğitim alanındaki okulların sayısını artırmayı başarırken, kaliteyi artıramadığı için bu okullardan mezun olan yaklaşık 150 bin mezun işsiz.

-NÜ TABLOLAR PROTOKOLE TAKILMIŞ

-Çayyolu Platformu gönüllülerinin, ressam Sema Sanal öncülüğünde Hazine Müsteşarlığı Hikmet Esen Konferans Salonu'ndaki karma resim sergisinde yer alan "nü" eserlerin, "protokol"e takıldığı bildirildi.

-Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, söz konusu sergiden herhangi bir eserin çıkarılmadığını belirtti ve "Sema Sanal'a, sergi tarihinden bir gün önce salona getirilen eserlerden bazılarının, sergi talebi esnasında "dilekçe ekinde verilen fotoğraflardaki eserlerle aynı olmadığı' görülmüş ve kendileri ile yapılan protokol kurallarına uyulması gerektiği hatırlatılmıştır" dedi.

-BAŞKENTLİLER: "ANKARA TANITILAMIYOR"

-Başkentlilerin yüzde 60'ından fazlası Ankara Valiliği'nin resmi internet sitesindeki anket çalışmasında yer alan "Ankara'nın Turizm açısından yeterince tanıtıldığını düşünüyor musunuz?" sorusuna "Kesinlikle hayır" cevabını vererek, tarihi ve kültürel güzelliklerle dolu kentlerinin yeterince tanıtılmadığı görüşünde birleşti.

-İKSV 250 BİN KİŞİYİ SANATLA BULUŞTURDU

-İstanbul Kültür Sanat Vakfı, (İKSV) 2008 yılının ilk döneminde düzenlediği etkinliklerle 250 bine yakın izleyiciyi sanatla buluşturdu. İKSV'den alınan bilgilere göre, iki hafta boyunca 6 salonda 473 seansta 200'ün üzerinde filmin gösterimlerinin yanı sıra 14 farklı mekanda, festivaldeki temalarla bağlantılı 9 ustalık sınıfı ve söyleşi, 4 konser ve parti, sergiler ve ünlü konukların katılımıyla renklenen "27. Uluslararası İstanbul Film Festivali"ni toplam 170 bin kişi izledi.

İYİ GÜNLER DİLERİZ

---------------------------------

YASAL UYARI: ANKA Ajansı'na ait haber, görsel malzeme, bilgi ve belgelerin tüm hakları saklıdır. ANKA aboneleri dışında, ANKA'nın onayı olmadan haber içeriğini kopyalamak veya yeniden yayınlamak yasaktır.

"ANKA Ajansı Basın Meslek İlkelerine Uyar"

Özgür ve bağımsız haberin altındaki imza: ANKA

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title