Haberler

Amasya: Suluova Devlet Hastanesi Yeni Binasında

Amasya'nın Suluova İlçesi'nde Daha Önceden SSK Hastanesi Olarak Kullanılan Bina, Devlet Hastanesi Olarak Tefriş Edildikten Sonra Yapılan Bir Törenle Hizmete Sunuldu.

Amasya'nın Suluova İlçesi'nde daha önceden SSK Hastanesi olarak kullanılan bina, Devlet Hastanesi olarak tefriş edildikten sonra yapılan bir törenle hizmete sunuldu.

Suluova'da yapılan törene Vali Celaleddin Lekesiz, AK Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve Amasya Milletvekili Akif Gülle, AK Parti Amasya Milletvekili Hamza Albayrak, Amasya Belediye Başkanı İsmet Özarslan, Suluova Kaymakamı Osman Canbaba, AK Parti İl Başkanı Mustafa Yıldız, Sağlık Müdürü Dr. Rüştü Ertosun, daire müdürleri ve Suluovalılar katıldı.

Yaklaşık 15 yıldır Suluova SSK Hastanesi olarak hizmet veren ve SSK hastanelerinin devlet hastanelerine dönüştürülmesinden sonra yaklaşık 1 yıl boyunca boş kalan bina, yapılan tadilatın ardından yepyeni bir devlet hastanesi olarak hizmete girdi. Yeni devlet hastanesinin 105 yataklı olarak hizmete girmeden önce yaklaşık olarak 750 bin YTL harcandığı, bu paranın 240 bin YTL'lik bölümünü Suluovalılar'ın karşıladığı bildirildi. Milletvekili Hamza Albayrak, iktidarın 4 yılı aşkın bir zaman içerisinde sessiz devrimlerinden bir tanesinin sağlıkta yapılan değişimler olduğunu ifade etti.

Hastanelerin ne demek olduğunu çok iyi bildiğini söyleyen AK Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve Amasya Milletvekili Akif Gülle, "Ben hastaneden yeni çıkmış biriyim, hastanelerin ne anlama geldiğini bizzat yaşayarak gördüm. Hastanemizin odalarının 2 yataklı olduğunu öğrendim, bu çok iyi. Başbakanımızın istediği standartları çok yakın bir hastane oldu. Sorumluluk taşıdığımız müddetçe bu ülke insanlarına karşı üzerimize düşen görevimizi yerine getireceğiz" dedi.

Hastanenin açılışının yapılmasından sonra açılışa katılan davetliler, daha sonra hastane içerisinde gezerek yatan hastaları ziyaret etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title