Haberler

Amasya Doğalgazla Tanıştı

Samsun-ankara Arasındaki Mavi Akım Hattının Suluova Bağlantısından Alınan Doğalgaz Boru Hattının Amasya'ya Ulaşmasından Sonra Kente İlk Doğalgaz Törenle Verildi.

Samsun-Ankara arasındaki Mavi Akım hattının Suluova bağlantısından alınan doğalgaz boru hattının Amasya'ya ulaşmasından sonra kente ilk doğalgaz törenle verildi.

Suluova'dan gelen gazın şehre verilmeden önce işlemlerden geçirildiği istasyonda yapılan törene, AK Parti Amasya Milletvekili Akif Gülle, Belediye Başkanı İsmet Özarslan ve çok sayıda Amasyalı katıldı. Yaklaşık 4 yıl önce doğalgazın getirilmesi için girişimlerin başladığı Amasya'da bugün gelinen noktanın çok heyecan verici olduğunu belirten Başkan Özarslan, ilk başlarda kimsenin inanmadığı doğalgazın bugün kente verildiğini söyledi. Özarslan, Amasya'nın bir tarih yazdığını, medeniyet projesi olan

doğalgaz projesinin hayata geçtiğini ifade etti. 4 yıl önce müracaat ettikleri doğalgazın bugün kente verilişini görmenin mutluluğu ve heyecanı içinde olduğunu söyleyen Başkan Özarslan, "Bu tüp gaz değil, işte bu doğalgaz. Bir medeniyet projesi, bundan sonra hava kirliliğini giderecek kalıcı en önemli proje. Amasya hava kirliliği bakımından Türkiye'de 5. sırada yer alıyor. Doğalgazı bu sene 5 bin evimize, seneye Amasya'nın tamamına vereceğiz" dedi.

Kentte doğalgazın dağıtımını yapacak olan TAMDAŞ'ın Bölge Müdürü Mustafa Msutafa Karabacak ise, bu sene yapılan çalışmalarla 5 bin konutun doğalgazı kullanabileceğini ifade ederek, "Bayramdan sonra istasyonu devreye sokup, 2008'in ilk gününden itibaren konutlara gazı vereceğiz" diye konuştu.

Şehir merkezine dağıtılacak olan gazın işlendiği istasyonun önünde yapılan törende doğalgaz meşalesi ateşlenirken, törene katılanlar ise doğalgazın yandığını görmenin mutluluğuyla birbirlerini tebrik ettiler.

(DY-SA-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title