Haberler

Amasya - Chp Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: "7 Göbeğimizi Araştırıyorlar"

90 Yaşındaki Köylüye Çay Ismarladı

90 YAŞINDAKİ KÖYLÜYE ÇAY ISMARLADI

AMASYA'ya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Hamamözü İlçesi'nde halka hitap edip, "Biz siyasete atıldık yedi göbeğimizi araştırıyorlar. 7 değil 70 göbeğimizi araştırmazlarsa nağmerttirler. Bugün Anadolu kıpır kıpır çıkış noktası arıyor" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün gece Tokat'taki mitinginin ardından Amasya'ya geldi. Geceyi kentte geçiren Kılıçdaroğlu'nu, 91 yıl önce 12 Haziran 1919'da kente gelerek 10 gün sonra Amasya Tamimi'ni yayınlayan Mustafa Kemal Atatürk'ü karşılayanlar arasında bulunan Vaiz Abdurrahman Kamil Efendi'nin torunu olan 74 yaşındaki Dr.Coşkun Yetgin ve partililerden oluşan yaklaşık 200 kişi karşıladı. Bu karşılamadan son derece mutlu olduğunu söyleyen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "1919'da Atatürk'ü Amasya'da karşılayan Abdurrahman Kamil efendinin torununun beni burada karşılaması, bana çiçek vermesi beni son derece mutlu etti" dedi. Geceyi Harşena Otel'de geçiren Kemal Kılıçdaroğlu, bu sabah kahvaltı yaptıktan sonra otelin toplantı salonunda sivil toplum örgütleri ve oda başkanlarıyla bir araya gelerek basına kapalı bir görüşme yaptı. Toplantının ardından Hamamözü İlçesi'ne giderek yaklaşık 400 kişiye hitap etti. "Biz siyasete atıldık yedi göbeğimizi araştırıyorlar. 7 değil 70 göbeğimizi araştırmazlarsa nağmerttirler" diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

İLK SÖZÜMÜZ HALK, SON SÖZÜMÜZDE HALK OLACAKTIR

"Herkesin hatası kusuru olabilir. Yanlışı olabilir. Ama birşeyi çok iyi biliyoruz. Boğazımızdan aşağıya haram lokma inmedi, inmeyecek. Anadolu kıpır kıpır çıkış noktası arıyor. Amasya'ya Mustafa Kemal ve arkadaşları geldiklerinde Dünyaya yayınladıkları bir bildiri var. Diyor ki, 'milletin makus talihini milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır'. Onun için ilk sözümüz halk, son sözümüzde halk olacaktır. "

SİYASETİN TEMELİ DÜZGÜN ADAM OLMAKTIR

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Hamamözü'nde halka seslenirken, partisine oy isteyerek, "Temiz siyasetten yanamısınız? Kul hakkı yiyenlerin artık meclise girmemesi gerektiğine inanıyor musunuz? Artık mecliste naylon faturacıların, kalpazanların, hayali ihracatçıların olmasını istiyor musunuz?" şeklinde sorular yöneltip, "İşte sorunumuz budur. Bugün esnaf, emekli perişan. Ne oluyor bu memlekette. Toprağımız, güneşimiz var. Nedir bizim derdimiz. Dünyanın en pahalı gübresini bizim köylüye satarlar. Dünyanın en pahalı mazotunu verirler. Daha önce gelip size söz verdiler peki sonuç ne oldu. Siyasette birşey var. Siyasetin temeli ahlaktır. Siyasetin temeli vatandaşa doğruyu söylemektir. Siyasetin temeli düzgün adam olmaktır. Siyasetin temeli halka hesap vermeyi namuslu bir görev bilmektir" diye konuştu.

HIRSIZLIK YAPMAYACAĞIZ

Bu arada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşması sürürken, sık sık sözleri, "Başbakan Kemal" sloganları ile kesildi. Bazı kişiler, "Önderimiz Kemal" dövizleri açtı. Kılıçdaroğlu sözlerini "Biz ne diyoruz. Kul hakkı yemeyeceğiz. Hırsızlık yapmayacağız. Yalan söylemeyeceğiz. Talan yapmayacağız" diye sürdürerek, "Halka hizmet edeceğiz diyoruz. 'Efendim siz bunu nasıl yapacaksınız' diyorlar. Çok basit. Onlarda CHP' ye oy versinler, nasıl yapılacağını görsünler. Geçmişte o veya bu nedenle çeşitli siyasi partilere oy veren vatandaşlarımdan bir tek dileğim var. Ayrılmayalım. Bölünmeyelim, Ayrışmayalım. Helal süt emmiş bütün vatandaşlarımdan oy istiyorum" dedi. Kılıçdaroğlu, "Neden helal süt emmiş vatandaşlarım diyorum. Böldüler bizi, bölünmeyelim. Ayırdılar bizi ayrışmayalım. İnançlarımızı siyasetin içine koymayalım. Allah'la kul arasına bir başka kişinin girmesine izin vermeyelim" diye konuştu.

RECEP BEY ÇİFTCİLERİ SEVMİYOR

Amasya'nın Hamamözü İlçesi'nde halka hitap eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Ben biliyorum ki, Recep Bey çiftcileri sevmiyor. Recep Bey'in çiftcilerle arası yok" diyerek, "Malum biliyorsunuz Mersin'de bir çiftci kardeşimize 'Ananı da al git' dedi. Şimdi ben buradan söylüyorum. önümüze seçim sandığı gelecek. Anamızı, babamızı, bacımızı, kardeşimizi, komşumuzu alacağız. Hep beraber sandığa gideceğiz. Türkiye'yi karanlıktan aydınlığa çıkaracağız. Siz söz verdiyseniz; bilin ki, Ankara'da Recep Bey'in ezberi bir daha bozulacak. Varsın bozulsun. Önemli olan halkın çıkarlarını savunmaktır" dedi. Konuşmasının ardından parti otobüsüyle Gümüşhacıköyü'ne hareket eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun önü sık sık köylüler tarafından kesildi. Yaklaşık 300 araçlık konvoyla ilçeye giren Kılıçdaroğlu, bir kahvede durup çay içti.

90 YAŞINDAKİ KÖYLÜYE ÇAY ISMARLADI

Gümüşhacıköy ilçesine girişteki Park Kıraathanesi'nin önünde oturup çay içen ve 99 yaşında olduğunu söyleyen Mustafa Kaçmaz'ın yanına oturan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bir süre sohbet ettikten sonra Kaçmaz elini cebine atıp çay parasını vermek istedi. Kılıçdaroğlu ise, "Biz verdik amca" diyerek elini öptü. Ardından kendisine parti otobüsünde bulunan güllerden verdi. Daha sonra ayrılıp ilçe merkezine gitti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir? Lila Kağıt halka arz oldu mu? Lila Kağıt katılım endeksine uygun mu? HALKA ARZ TAKVİMİ 26 Nisan hangi burç? 26 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 26 Nisan tarihi hangi burç olur? ÇÖL TOZU SON DAKİKA! Çöl tozu nedir? Çöl tozundan nasıl korunulur, zararları ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title