Haberler

Aluçra Fevzi Çakmak Köyü Çağırgan Baba'ya Çağırıyor

Aluçra Fevzi Çakmak Köyü Çağırgan Baba'ya çağırıyorSAMSUN - Ulema ve Evliya diyarı Aluçra'da Es-Seyyid Mevlana İsmail Hakkı Veli hazretleri muhteşem bir merasimle yad edildi.

Aluçra Fevzi Çakmak Köyü Çağırgan Baba'ya çağırıyor

SAMSUN - Ulema ve Evliya diyarı Aluçra'da Es-Seyyid Mevlana İsmail Hakkı Veli hazretleri muhteşem bir merasimle yad edildi.

Her sene olduğu gibi bu sene de Fevzi Çakmak Köyü sakinleri büyük veliyi unutmadılar. Yeni nesillere büyük Türk İslam büyüğünü tanıttılar. İstiklal Marşı ile başlayan program Mustafa Solak hoca efendinin Kuran-ı kerim tilavetiyle devam etti. Muhtar Sıtkı Kaptı, Başkan Tahsin Darama konuklarla tek tek ilgilendi. Kaymakam Mustafa Demir ve İlçe Müftüsü Muhammed Salman onları yalnız bırakmadılar. Araştırmacı Yazar Murat Dursun Tosun, Çağırgan Velinin hayatını anlatırken, ilahiler söylendi, şiirler okundu.

Keşkekden dönenin kaşığı

Misafirlere keşkek, pilav, kavurma ve lokma tatlısı ikram edildi. Bu arada Ehl-i sünnet alimlerinden yadigar kıymetli dini eserlerin hediye edilmesi herkesi sevindirdi. İstanbul'dan otobüslerle gelen hemşeriler akrabaları ile hasret giderdi. Çağırgan Baba asırlık çamların gölgelediği Fevzi Çakmak Köyü kabristanında metfun bulunuyor. Türbesi gayet bakımlı, köy halkı ziyaretçileri ağırlamaktan memnun oluyor. Neredeyse 8 asırlık mezar taşları ve anıt ağaçlar görenleri şaşırtıyor.

Program Hafız İsrafil Kiracı'nın ettiği güzel dua ile sona erdi.

Çağıran Baba Derviş Gazilerden biriydi

Yaklaşık 8 asır önce Türk Yurdu, Moğol saldırılarına maruz kalmış ve tarumar olmuştu. Zor günler yaşayan Anadolu kısa sürede yeniden derlenip toparlandı ki bu meyanda halkın Derviş Gazi diye adlandırdığı Horasan Erenleri büyük hizmetler yaptı. Onlar sadece Türklere değil Moğollara ve Bizans'tan kalan Rum bakiyelerine de İslam'ı anlattılar. Çağırgan Baba da onlardan biri olarak biliniyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title