Haberler

Altın fiyatları yükseldi, petrol yatay

Güncelleme:

Covid-19'a karşı geliştirilen aşılara ilişkin haberlerle hafta ortasında 1,850 dolar düzeyine kadar gerileyen altının ons fiyatı yaklaşık 10 dolarlık artışla 1,860 doların üzerine yükseldi.

Covid-19'a karşı geliştirilen aşılara ilişkin haberlerle hafta ortasında 1,850 dolar düzeyine kadar gerileyen altının ons fiyatı yaklaşık 10 dolarlık artışla 1,860 doların üzerine yükseldi. Artan Covid-19 vakalarıyla frenlenen petrol fiyatları yatay hareket ediyor.

Küresel emtia piyasalarında;

Brent petrol değişmeyerek 44.32 dolar,

Batı Teksas değişmeyerek 41.84 dolar,

altın yüzde 0.10 artışla 1,868.12 dolar,

gümüş yüzde 0.17 artışla 24.16 dolar,

bakır yüzde 0.30 artışla 7,090.00 dolar,

platin yüzde 0.42 artışla 958.78 dolar,

paladyum yüzde 0.32 düşüşle 2,340.60 dolar düzeyindeydi.

İç piyasada gram altın 455 liraya, çeyrek altın 762 liraya, Cumhuriyet altını da 3,025 liraya yükseldi.

İş Yatırım'ın analizinde, aşı haberleri sonrasında değer kaybını sürdüren spot altının gün içinde önemli destek düzeylerinden olan 1,850 dolara yakın fiyatlandığına işaret edilerek, şöyle denildi:

"Gün içinde en düşük 1,852 dolar seviyesini gören altın Amerika seansının kapanışında 1,864 dolar seviyelerinden işlem gördü. Önemli destek noktası olan 1,850 dolar seviyesinin aşağı yönlü kırılması durumunda 1,800 dolar bir sonraki güçlü destek olarak öne çıkıyor. Ancak, aşının dağıtımı ile ilgili sorunlar ve artan iflaslar genel ekonomik görünüm açısından sorun teşkil etmeye devam ediyor.

"Spot gümüş ise yaklaşık yüzde 1.24 kayıpla altında görülen düşüşü takip ediyor. Gün içerisinde en düşük 23.64 dolar seviyesini test eden gümüş için 23 dolar seviyesi destek noktası olarak takip edilebilir. Seansın son saatlerinde 24.04 dolar seviyesine yakın fiyatlanan gümüş 50 ve 100 günlük ortalamaların altında işlem görüyordu.

"Üç ay vadeli LME metallerinde ise genel olarak yatay kapanış görülürken, kurşun yüzde 1.54 ve çinko yüzde 0.44 yükselişle borsa genelinde öne çıkan ürünler oldu.

"OPEC'te yaşanan kutuplaşma, önümüzdeki günlerde petrol fiyatlarında belirleyici faktör olabileceği için öne çıkıyor. BAE ve bazı ülkeler üretim artışını desteklerken Suudi Arabistan ve Rusya artışın ertelenmesi taraftarı.

"BAE'nin OPEC'ten çıkmayı tartıştığı da gün içerisinde haber akışı içinde yer aldı. Güniçi en düşük 41.26 dolar seviyesini gören Ocak vadeli WTI petrol kontratı kapanış öncesinde yükseliş kaydetti ve yaklaşık yüzde 0.17 değer kazancıyla güniçi en yüksek seviyesine yakın 42.08 dolar seviyesinde fiyatlanıyor. Benzer vadeli Brent petrol kontratı ise yüzde 0.07 yükselişle yaklaşık 44.38 dolar seviyesinde yatay işlem görüyordu.

"Yüzde 0.17 değer kazancıyla güniçi en yüksek seviyesine yakın 42.08 dolar seviyesinde fiyatlanıyor. Benzer vadeli Brent petrol kontratı ise yüzde 0.07 yükselişle yaklaşık 44.38 dolar seviyesinde yatay işlem görüyordu."


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Koronavirüs Teksas Ekonomi Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

Bakmadan Geçme

13 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 13 Mayıs burç yorumları Burhan Kuzu kimdir? Kaan Taşaner kaç yaşında, nereli? Kaan Taşaner hayatı ve biyografisi! Kara Ağaç Destanı dizisi nerede çekiliyor, setleri nerede? Doğruluk mu cesaret mi soruları! DC soruları! Farklı, ilginç, değişik doğruluk mu cesaretlik mi sorularına örnekler Proje okulları atama sonuçları açıklandı mı SON DAKİKA 2024? Öğrenmek için TIKLAYINIZ Filistin BM üyesi mi, BM'ye üye oldu mu? Ayşegül Ovalıoğlu kimdir? Ayşegül Ovalıoğlu hangi partiden, nereli, kaç yaşında? Muhsin Şentürk kimdir? Yargıtay Muhsin Şentürk neden çekildi? 2 milyon TL'nin aylık faiz getirisi ne kadar? Halkbank, Akbank, Yapı Kredi, Garanti Bankası faiz getirisi! TAM ATM nedir, ücretsiz mi? TAM ATM'de hangi bankalar var, özel bankalar var mı? 12 Mayıs Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 12 Mayıs burç yorumları nedir? Cihan Çanak kimdir? Cihan Çanak kaç yaşında, mevkiisi ne, hangi takımda oynuyor? Indiana Pacers New York Knicks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 11 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 70. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 10 Mayıs Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 70. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 10 Mayıs Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
Hastanelerde, onaylı randevu dönemi başlıyor! Bakanlık 10 soruda merak edilenleri yanıtladı

Hastanelerde, onaylı randevu dönemi başlıyor! Bakanlık 10 soruda merak edilenleri yanıtladı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title