Haberler

Alp Alpagut'un İtalya Milli Takımıyla Başarısı

15-21 Ağustos 2015 tarihleri arasında Brezilya’nın Rio de Janeiro şehrinde düzenlenen Pre-Olimpik Yelken yarışlarında antrenörlüğünü Alp Alpagut’un yaptığı İtalyan Milli Takımı sporcusu Francesco Marrai şampiyon oldu.

15-21 Ağustos 2015 tarihleri arasında Brezilya'nın Rio de Janeiro şehrinde düzenlenen Pre-Olimpik Yelken yarışlarında antrenörlüğünü Alp Alpagut'un yaptığı İtalyan Milli Takımı sporcusu Francesco Marrai şampiyon oldu.

Rio 2016 Olimpiyat Oyunları'na bir sene kala 51 ülkenin katıldığı ve gelecek sene için bir test niteliği taşıyan yarışlar, Rio'nun Guanabara koyunda 6 farklı parkurda yapıldı. 10 olimpik yelken sınıfından biri olan Laser sınıfında 38 ülke yer aldı. 6 günde 9 yarış sonucunda madalya yarışına 1. sırada katılma hakkı kazanan Francesco Marrai, madalya yarışında da liderliğini koruyarak bu senenin en önemli şampiyonasını Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu yelkencilerin önünde kazanmasını bildi. 22 yaşındaki sporcu aynı zamanda finallerde yarışan en genç sporcu oldu.

Yelkende İtalya Laser Milli Takım Antrenörlüğünü 2013 yılından beri Alp Alpagut yapmakta. Alpagut, geçtiğimiz yıl kazanılan Avrupa Büyükler 4.'lügü ve 6.'lıkları, Dünya Şampiyonası'nda olimpiyat kotası alınma başarılarından sonra kariyerine bir önemli sonuç daha eklemiş oldu. İtalya tarihinde ilk defa bir laser sporcusu Pre-Olimpik yarışlarını kazandı.

Aynı şampiyonada yer alan Türk sporcu Onur Bilgen yarışları 28. sırada bitirdi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

İtalya Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title