Haberler

Almanya'nın En Büyük Eyaleti NRW'de Seçim Heyecanı Başladı

Güncelleme:

Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti'nde 13 Mayıs 2012 tarihinde yapılacak erken seçimler için aday adayları çıkmaya başladı.

Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya (NRW) Eyaleti'nde 13 Mayıs 2012 tarihinde yapılacak erken seçimler için aday adayları çıkmaya başladı. Sol Partili Milletvekili Özlem Alev Demirel yine aday olduğunu açıkladı.

Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya (NRW) Eyaleti'nde Sosyal Demokrat Parti (SPD) ile Yeşiller'den oluşan azınlık hükümeti 2012 bütçesini meclisten geçiremedi. Bunun üzerine 14 Mart 2012 tarihinde erken seçim kararı alan NRW Parlamentosu kendini feshetti. Erken seçim tarihi olarak ise 13 Mayıs 2012 tarihi belirlendi. 18 milyon kişinin yaşadığı eyalette 400 bini Türk kökenli olmak üzere 13 milyon seçmen bulunuyor. Seçime az bir zaman kalması nedeniyle siyasi partiler adaylarını netleştirerek seçim kampanyalarını başlatmak istiyorlar. Politikacılar da aday adaylıklarını açıklamaya başladılar. Geçtiğimiz seçimde NRW Parlamentosu'na Köln'den milletvekili seçilen Sol Partili Özlem Alev Demirel de yine aday olduğunu açıkladı.

HALKA VERDİĞİMİZ SÖZLERİ TUTTUK

Milletvekili Özlem Alev Demirel adaylığı konusunda şunları söyledi:

'NRW'de SPD ve Yeşiller azınlık hükümeti oy çoğunluğuna sahip olmadığı için başka bir partinin desteğine ihtiyaç duyuyordu. Biz bu süreç içinde işçilerin, kadınların, yoksulların, işsizlerin lehine olan ve daha demokratik bir Almanya için yapılan icraatları destekledik. Örneğin üniversite harçlarının kaldırılmasında önemli bir rol oynadık. Ancak SPD ve Yeşiller son bütçe görüşmelerinde sosyal alanlarda bir nevi kısıtlama politikası yapmak istediler. Biz kısıtlamalardan vazgeçmelerini istedik. Düşük gelirli kesimlerin yaşamlarını kolaylaştıracak bir takım tekliflerde bulunduk. Eğer bunları kabul etselerdi bütçenin geçmesi için oy kullanacaktık. Azınlık hükümeti buna yanaşmadı. Halka, sosyal alanlardaki kısıtlamalara 'evet' demeyeceğimiz yönünde sözümüz vardı. Sol Parti olarak halkın lehine bir duruş sergilediğimizi gösterdik. Bu yüzden Sol Parti'nin oy oranının bu artacağını ümit ediyorum. Herkesi 13 Mayıs'ta sandığa giderek Sol Parti'ye destek olmaya çağırıyorum. Göçmenlerin de sandıkta kendi seslerini duyurmaları gerekiyor. Benim doğrudan seçim bölgem Köln Mülheim olacak. Tabii eyalet listesinde de adayım. Listedeki sıralamalar 1 Nisan tarihinde belirlenecek. Büyük ihtimal seçimlere eski listemizle gireceğiz. '

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Ren Vestfalya 14 Mart Almanya Politika Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title