Haberler

Almanya Meclisi Savunma Komisyonu Üyeleri Türkiye'de

Ulrike Merten Başkanlığındaki Almanya Federal Meclisi Savunma Komisyonu Heyeti, 2 Günlük Temaslarda Bulunmak Üzere Ankara'ya Geldi.

Ulrike Merten başkanlığındaki Almanya Federal Meclisi Savunma Komisyonu heyeti, 2 günlük temaslarda bulunmak üzere Ankara'ya geldi.

Alman heyet, TBMM Savunma Komisyonu Başkanı Hasan Kemal Yardımcı ve komisyon üyeleri, Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Milli Güvenlik Konseyi Genel Sekreteri Tahsin Burcuoğlu ile Meclis Dışilişkiler ve AB Uyum Komisyonları üyeleri ile görüşecek. Alman Büyükelçiliği ziyarete ilişkin yaptığı açıklamada, ziyaretin amacının Türkiye'deki güncel iç ve dış gelişmeler hakkında bilgi edinmek, Türkiye'yi Avrupa devletler topluluğuna yakınlaştırmak ve Türkiye ile Almanya'nın savunma politikasındaki gereksinimlerini ele almak olduğunu belirtti. Bu çerçevede Türkiye'nin Afganistan ve Kosova'daki operasyonlar dahil olmak üzere NATO içindeki rolü de ele alınacak.

Alman heyeti, 3 Nisan 2008 tarihinde Türkiye'den ayrılarak Kosova'ya gidecek.

(DS-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title