Haberler

Almanya'daki Yangınla İlgili Rapor Açıklandı

Frankenthal Savcılığı ve Rheinpfalz Polis Müdürlüğü, 9 Türk'ün Hayatını Kaybettiği Ludwigshafen'deki Yangın Faciasıyla Alakalı Ara Raporu Açıkladı.

Frankenthal Savcılığı ve Rheinpfalz Polis Müdürlüğü, 9 Türk'ün hayatını kaybettiği Ludwigshafen'deki yangın faciasıyla alakalı ara raporu açıkladı. Raporda, yangının bodrum katta çıktığı, ancak çıkış sebebinin henüz netlik kazanmadığı bilgisine yer verildi.

Savcılık ve emniyet, bugüne kadar yapılan araştırmaların yangının bodrum katta çıktığını gösterdiğini, fakat çıkış sebebinin henüz netlik kazanmadığını bildirdi. Uzman ekipler ve polisin, yangının çıkış sebebini bulmak için incelemelerini sürdürdüğü ve bu konuyla ilgili en erken 1 hafta içinde açıklama yapılabileceği vurgulandı. Yangının sebebini araştırmaktan sorumlu Frankenthal Savcısı Lothar Liebig, şu ana kadar yanıcı madde izine rastlanmadığını ve yangının sebebinin henüz bilinmediğini kaydetti. Bu

arada, görgü şahitlerini dinlemeye devam eden polis, facianın yaşandığı 3 Şubat pazar günü saat 14.00 ila 16.20 arasında elinde resim ve video kaydı bulunan kişilerin, bunları savcılık veya emniyet müdürlüğüne teslim etmesini istedi.

Öte yandan Alman Der Spiegel Dergisi, yanan binadaki elektrik kablolarının çok eski olduğuna işaret ederek, araştırmacıların ağırlıklı olarak yangının elektrik kaçağından çıkma ihtimali üzerinde durduğunu yazdı. Haberde, yanan evin önündeki karnaval geçidinde yer alan genç bir çiftin, daha sonra yangında hayatını kaybeden Hülya Kaplan'a hakaret ettiği de öne sürüldü.

Rheinland Pfalz Eyaleti Başbakanı ve Sosyal Demokrat Parti (SPD) Genel Başkanı Kurt Beck, dün Berlin'de yaptığı açıklamada, binanın tüm katlarında ayrıntılı incelemelerin sürdüğünü söylemişti. Türk medyasının bir kısmını yangınla ilgili abartılı haber yapmakla eleştiren Beck, bazı haberlerde itfaiye ekiplerinin aşağılanmasının hoş görülemeyeceğini kaydetmişti.

(OS-OYK-OYK-OK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title