Haberler

Aliya Izetbegovic Uluslararası Bilim Olimpiyatları'na Başvuru Süresi Uzatıldı

Istanbul Çekmeköy Belediyesi'nin, bilim-kültür-sanat alanında donanımlı nesillerin yetişmesi amacıyla ulusal ve de uluslararası projelerinden biri olan Aliya Izetbegovic Uluslararası Bilim Olimpiyatları'na beklenenin üzerinde başvuru oldu.

Istanbul Çekmeköy Belediyesi'nin, bilim-kültür-sanat alanında donanımlı nesillerin yetişmesi amacıyla ulusal ve de uluslararası projelerinden biri olan Aliya Izetbegovic Uluslararası Bilim Olimpiyatları'na beklenenin üzerinde başvuru oldu. 18- 19 Mayıs tarihlerinde İstanbul Maltepe Üniversitesi kampüsünde bulunan Marmara Otel'de gerçekleştirilecek olan final sergisi sonrası, 20 Mayıs 2017 tarihinde Haliç Kongre merkezindeki ödül töreniyle sona erecek bilim olimpiyatına katılımın çok fazla olması ve 50'ye yakın ülkeden gelen talepler üzerine başvuru tarihi 28 Nisan'a uzatıldı.

2016 yılında düzenlenen ve başarıyla sonuçlanan 'Prof. Dr. Aziz Sancar Uluslararası Bilim Olimpiyatları', tüm akademisyen ve genç bilim insanları tarafından büyük takdir toplamış ve projeye teknoloji, enerji ve araştırma kategorilerinde 26 ülkeden 785 proje başvurusu yapılmıştı.

Çekmeköy Belediyesi 2017 yılında ise, Bosna Hersek Devleti'nin kurucu Cumhurbaşkanı merhum Aliya Izetbegovic adına düzenlediği ikinci bilim olimpiyatının startını verirken, ülkemizin yetiştirdiği önemli bilim adamlarının yanı sıra dünyanın dört bir yanından adeta özgün projeler yağdı. Bugüne kadar 500'ün üzerinde proje gelmesinin ardından başvuru süresinin uzatılması kararı alınırken, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz konuyla ilgili şunları söyledi: "İnanılmaz talep nedeniyle başvuru süresini 1 hafta uzatma kararı aldık ve 28 Nisan tarihini belirledik. Siyasi mücadelesi ve kararlılığıyla dünyanın her kesimi tarafından takdir gören Bosna Hersek Devleti'nin kurucu Cumhurbaşkanı merhum Aliya Izetbegovic adına düzenlediğimiz bu olimpiyatların final sergisi 18-19 Mayıs'ta yapılacak, ödül töreni ise 20 Mayıs tarihinde İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Merhum Aliya Izetbegovic'in oğlu Bakir Izetbegovic'in yanısıra sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakanımız Binali Yıldırım'ın da katılımları beklenmektedir."

Ödül töreni ayrıca Mustafa Ceceli' nin konseriyle, bir bakıma gençlik şölenine dönüştürülecek.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber: İSTANBUL, (DHA) -

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

19 Mayıs Çekmeköy Haliç Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title