Haberler

Ali Öz Davasında Görevsizlik Kararı

Dönemin Trabzon İl Jandarma Komutanı Albay Ali Öz'ün de Aralarında Bulunduğu 8 Kişi Hakkında, 'Görevi İhmal' Suçundan 6 Aydan 2 Yıla Kadar Hapis Cezası İstemiyle Hazırlanan Dava ile İlgili Olarak Trabzon 2. Sulh Ceza Mahkemesi, Görevsizlik Kararı Aldı.

Dönemin Trabzon İl Jandarma Komutanı Albay Ali Öz'ün de aralarında bulunduğu 8 kişi hakkında, ''Görevi İhmal'' suçundan 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle hazırlanan dava ile ilgili olarak Trabzon 2. Sulh Ceza Mahkemesi, görevsizlik kararı aldı.

Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı, Hrant Dink'in öldürülmesinde istihbarat yönünden ihmalleri olduğu iddiasıyla, 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nde yargılanan jandarma astsubay O.Ş. ve jandarma uzman çavuş V.Ş'nin ifadeleri doğrultusunda, soruşturma izni verilen dönemin Trabzon İl Jandarma Komutanı Albay Ali Öz'ün de aralarında bulunduğu diğer görevliler hakkındaki soruşturmayı tamamladıktan sonra, iddianameyi Trabzon 2. Sulh Ceza Mahkemesi'ne gönderdi.

İddianameyi inceleyen mahkeme heyeti, davanın bir üst mahkeme olan Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülmesi gerektiğine kanaat getirerek, görevsizlik kararı aldı.

Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı ise görevsizlik kararına itirazda bulunurken, itirazı Nöbetçi Asliye Ceza Mahkemesi inceleyip karara bağlayacak.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title