Haberler

'' Albaya Hediye Lüks Konut Verildiği'' İddiası... - Kemer Yapı Ve Turizm A.ş: - ''daire Hiçbir Şekilde Hediye Edilmemiş, Bedelinin Tamamı Alınmıştır''

Kemer Yapı ve Turizm A.Ş tarafından, ''Albay Ali Ergülmez'e Kemerburgaz'da lüks bir daire verildiği'' iddiasına ilişkin yapılan açıklamada, ''Daire hiçbir şekilde hediye edilmemiş, bedelinin tamamı alınmıştır'' denildi.

Kemer Yapı ve Turizm A.Ş tarafından, ''Albay Ali Ergülmez'e Kemerburgaz'da lüks bir daire verildiği'' iddiasına ilişkin yapılan açıklamada, ''Daire hiçbir şekilde hediye edilmemiş, bedelinin tamamı alınmıştır'' denildi.

Yazılı açıklamada, bugün bir gazetede yer alan haberlere ilişkin şunlar kaydedildi:

''Evet, şerefli ordumuzun bir subayına daire sattık. Bunda da hiçbir sakınca görmedik. Kemer Grubu, Kemer Country yatırım dışında, Göktürk Köyü sınırları içinde yatırımını gerçekleştirdiği 'Beyaz Konaklar' projesinden, haberde adı geçen albaya 30.06.2005 tarihinde 200.000 dolar bedelle bir apartman dairesi satmış ve bedelinin tamamını banka havaleleri yoluyla almıştır. Daire hiçbir şekilde hediye edilmemiş, bedelinin tamamı alınmıştır. Bu durum geçmiş tarihli banka dekontlarıyla sabittir. Adı geçen albay ile müşteri ilişkisi dışında hiçbir ilişki veya temas olmamıştır. Dolayısıyla haberde isnat edilen çıkar ilişkisi iddiası tamamen mesnetsiz, yasal haklarımıza ve ticari itibarımıza saldırı niteliğindedir.''

Açıklamada, ''albay hakkında Silahlı Kuvvetlerin kendi içinde bir soruşturma yürüttüğünün de daha sonra öğrenildiği'' belirtilerek, şöyle devam edildi:

''Bu sefer Jandarma 'Acaba neden albaya ev verildi' zannıyla hakkımızda bir soruşturma başlatmıştır. Silahlı Kuvvetlerin kendi içinde yürüttüğü bir soruşturma, Jandarma Komutanlığının Kemer Grubunun tüm faaliyetlerinde bir açık veya bir delil arayan bir soruşturma açtırmasına sebep olmuştur.

Albaya satılan dairenin tarihi 30.06.2005 olup, bu durum belgeleriyle sabittir. Kemer hakkında Jandarmanın başlattığı soruşturmanın tarihi ise 08.08.2005'tir. Bu tarih farklılığından dolayı Kemer Grubu hakkında yürütülen bir soruşmanın örtbas edildiği iddiası da tamamen mesnetsizdir. Dairenin satıldığı tarihte örtbas edilecek herhangi bir soruşturma olmadığı gibi soruşturma daire satışından sonra başlatılmıştır.

Yaşadığımız soruşturma, Kemer Grubu hakkında suç unsuru bulma çabalarına dönüşmüş olup, bu süreçte her türlü yatırımı ve evrağı incelenen grubumuz son derece mağdur olmuştur. Bu soruşturma kapsamında şu ana kadar Kemer Grubuna herhangi bir dava açılmamıştır.''

Açıklamada, haberde bahsi geçen ve 49 yıllığına kiralık saha üzerinde yatırım gerçekleştirilen projeyle ilgili iddialara da işaret edilerek, ''İddialar, soruşturma kapsamındaki iddialardandır. Gerçekliği ispatlanmamış bu maksatlı iddiaları tamamen reddediyoruz. Eğer söz konusu olursa bağımsız yargının bu konuda her türlü yoğun ve maksatlı çabaya rağmen adaleti sağlayacağından en ufak şüphemiz yoktur. Kemer Grubunun her yatırımı kanunlar çerçevesinde gerçekleştirilmiştir'' denildi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title