Haberler

Akut Arama Kurtarma Eğitimi Tamamlandı

ARAMA Kurtarma Derneği'nin (AKUT) Antalya'nın Kumluca İlçesi'nde düzenlediği ve 150 üyesinin katıldığı arama kurtarma eğitimleri sona erdi.

ARAMA Kurtarma Derneği'nin (AKUT) Antalya'nın Kumluca İlçesi'nde düzenlediği ve 150 üyesinin katıldığı arama kurtarma eğitimleri sona erdi.

Türkiye'nin farklı bölgelerinde faaliyet gösteren AKUT ekiplerinin arama kurtarma konusunda var olan bilgilerinin pekiştirilmesi, eksiklerin giderilmesi ve ekibe yeni katılan üyelerin bilgi birikim ve tecrübe kazanmasını sağlamak amacıyla Kumluca'ya bağlı Olimpos Mevkii'nde arama kurtarma eğitimi düzenlendi. Ülke genelindeki 21 ekipteki 150 gönüllü teorik ve pratik eğitime alınırken, bunlar 8 ayrı istasyonda yürütüldü.

150 PERSONEL KATILDI

AKUT Başkanı Saydun Gökşin, eğitimlerin geçmiş yıllarda da yapıldığını belirterek, şöyle konuştu:

"Her yıl gerçekleştirdiğimiz Olimpos'taki ip teknikleri eğitimi sona erdi. Eğitimlerimize 150 personelimiz katıldı. Çok güzel geçti, ekiplerimiz mevcut tecrübelerini paylaşarak, ekibe yeni katılan arkadaşlarına aktardı. Bu tür eğitimlerimiz bundan sonraki süreçte de artarak devam edecek."

Eğitimlere yönelik kendilerine destek veren kurum ve kuruluşlara teşekkür eden Gökşin, yeni dönemde kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliğini geliştirerek toplumda daha fazla yer almayı amaçladıklarını kaydetti.

3 SEVİYEDE EĞİTİM VERİLDİ

AKUT Yönetim Kurulu üyesi ve eğitmen Recep Şalcı, 3 gün süren eğitim kampında 3 seviyede eğitimler yapıldığını ve bunları tamamlayan personelin daha üst seviye eğitimlere katılacağını aktardı. Eğitimlerin birinci seviyesinde ip bilgisi ve iniş çıkış eğitimleri yapıldığını belirten Şalcı, "İkinci kısımda birebir kazazede kurtarma, kayalıkta kalmış birini kurtarma ve tahliye, üçüncü ileri seviye eğitimlerde ise gergin ip sistemleriyle makara sistemi kullanarak, kazazede ve yaralıyı sedyeye alma ve tahliye eğitimleri verildi. Bugün itibariyle bu eğitimlerimiz sona erdi. Birinci grup, ikinci grup ve üçüncü grup eğitimlerimiz tamamlandı. Üçüncü grup eğitimleri bitiren kursiyerlerimiz operasyonel olup kendi sahalarında operasyon yapabilecek seviyeye geldi" diye konuştu.

"ARAMA KURTARMA ÖĞRETİLERİ OLİMPOS'TAN YAYILIYOR"

AKUT'un Olimpos'taki eğitimlerinin başlamasına öncülük eden AKUT Antalya ekip lideri Yılmaz Sevgül, Antalya ekibinin kurulduğu 1999 yılında ilk eğitimleri burada yapmaya başladıklarını kaydetti. Bunun sonrasında kurumsal ve daha katılımcı eğitimlere geçildiğini aktaran Sevgül, şöyle dedi:

"Bu 32'nci eğitimiz. Bu kampları düzenli olarak yapıyoruz. Amacımız, teknikte arama kurtarma eğitimini tüm Türkiye'de standart uygulamak. Dağlarda mahsur kalmış, sarp arazide mahsur kalmış insanlar ve canlıların kurtarılmasını sağlıyoruz. Aslında tüm Türkiye'ye arama kurtarma öğretileri Olimpos kampından yayılıyor. Bugüne kadar en büyük katılım bu yıl oldu. AKUT yönetim kurulu ve başkan da sayıyı yüksek tutma konusunda destekledi. Bizim için motivasyon oldu. Kaldığımız yerden halkımıza, milletimize hizmet etmeye devam ediyoruz. Antalya bölgesinde gelecek ilk baharda dağ arama kurtarma ve sel arama kurtarma eğitimleri yapacağız."

Yıllardır sahibi olduğu Kadir'in Ağaç Evleri'nde AKUT'un eğitim kampı düzenlemesine destek veren turizmci Kadir Kaya da AKUT'un eğitim faaliyetlerine destek vermeyi sürdüreceklerini vurguladı.

- Kumlucaantalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Olimpos Antalya Kumluca Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title