Haberler

Aksaray'da Vatandaşlar "Şehide Saygı" Mitinginde Buluştu

Aksaray'da Vatandaşlar, Sivil Toplum Örgütlerinin Organize Ettiği "Şehide Saygı" Mitinginde Buluştu.

Aksaray'da vatandaşlar, sivil toplum örgütlerinin organize ettiği "Şehide Saygı" mitinginde buluştu.

Sivil toplum örgütlerinin organize ettiği Şehide Saygı mitingi, Aksaray Belediyesi önünde başladı. Mitinge tüm sivil toplum örgütlerinin başkanları, MHP Aksaray Milletvekili Osman Ertuğrul, şehit yakınları, gaziler ve binlerce vatandaş katıldı. Elinde oğlunun fotoğrafı ile gelen bir şehit babası, torununu göstererek, "Vatan sağolsun, bir asker daha yetiştiriyoruz" diye bağırdı. Coğlakı Caddesi, Atatürk Bulvarı ve Kurtuluş Caddesi'ni takip ederek şehitliğe kadar uzanan yürüyüşe katılanlar, yol boyunca

çeşitli sloganlar attı. Ervah Kabristanlığı girişinde toplanan kalabalık, önce şehitler için dua okudu. Daha sonra 12 şehidin ismi teker teker okunurken, kalabalık "Burada" diyerek bağırdı.

Mitingi düzenleyen sivil toplum örgütleri adına bir bildiri okuyan Baro Başkanı Abdülkerim Yenil, "Aksaray sivil toplum örgütleri olarak bu hain saldırıları öfke ve şiddetle kınarken, bu menfur saldırıyı da diğerlerinin devamı, terörün menfur bir aşaması ve terörün ceberrut yüzü olarak değerlendiriyoruz. Niteliği itibariyle de gelinen bu son noktanın, her şeye rağmen sağduyu ve itidalle aşılması gerektiğini düşünüyoruz. Bu coğrafyayı kan ve canlarıyla vatan yapan bu asil milleti, şu veya bu nedenle

birbirine düşürmeye ve birbirinden ayırmaya kalkanlar bilmelidir ki; bu necip millet için söz konusu vatansa gerisi teferruattır. Terör olaylarını nefretle kınıyor, şehit askerlerimize Allah'tan rahmet, acılı ailelerine ve Türk Silahlı Kuvvetleri'ne başsağlığı diliyoruz" ifadelerini kullandı.

Daha sonra şehitliğe giden kalabalık, şehit askerlerin mezarlarına karanfiller bırakırken, şehit yakınları mezarların başında gözyaşlarına hakim olamadı. Yapılan duanın ardından mitinge katılan kalabalık, bu sefer de askerlik şubesine yürüyüşe geçti. Yol güzergahında bulunan okullardan da öğrenciler gösteriye sloganlar atarak destek verdi. Askerlik şubesine giren MHP Aksaray Milletvekili Osman Ertuğrul ve sivil toplum örgütünün temsilcileri, kalabalık adına gönüllü askerlik müracaatı yaptı.

(HÇ-FM-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title