Haberler

Aksarasay Valisi: 'Vakalar Birden Bire Kesilmeyecektir'

Aksaray Valisi Sebati Buyuran, Kentteki İshal, Kusma ve Karın Ağrısı Vakalarının Belli Bir Yükselişten Sonra İnişe Geçeceğini, Ancak Bunun Belli Bir Süre Devam Edeceğini, Birden Bire Kesilmeyeceğini Söyledi. Vali, Okulların Tatl Edilmeyeceğini Söyledi.

Aksaray Valisi Sebati Buyuran, kentteki ishal, kusma ve karın ağrısı vakalarının belli bir yükselişten sonra inişe geçeceğini, ancak bunun belli bir süre devam edeceğini, birden bire kesilmeyeceğini söyledi. Vali, okulların tatl edilmeyeceğini söyledi.

Buyuran, Aksaray'a gözlemci olarak gelen Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Levent Akın, Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Kilinik Şefi Doç. Dr. Hürrem Bodur, Aksaray İl Sağlık Müdürü Dr. Akın Südemen, Aksaray Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Mustafa Yordam ile Aksaray Devlet Hastanesi'ndeki kriz merkezinde değerlendirme toplantısı yaptı.

Buyuran, Aksaray'da vakaların görülmeye başladığı andan itibaren ilk önce önlem amaçlı olarak vatandaşlara hijyen ve su konusunda uyarılarda bulunduklarını, yapılan tahlillerden sonra virüsün kesin olarak belirlendiğini ve bu konuda il genelinde önlemler alındığını kaydetti. Buyuran, ''Vakalar belli bir yükselişten sonra inişe geçecek, bu belli bir süre devam edecektir. Birden bire kesilmeyecektir. O nedenle bu süreyi bekleyeceğiz, hafif bir düşüş seyriyle devam ediyor'' diye konuştu.

Okulların tatil edilip edilmeyeceğiyle ilgili bir soru üzerine de Buyuran, ''Okullarda gerekli temizlik çalışmaları yapıldı. Yine okul idarecileriyle toplantı yapılarak öğrencilerin nelere dikkat etmesi hususunda bilgilendirilmeleri yapıldı. Aksaray'da tatil söz konusu değil'' dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title