Haberler

Akoluk Belediyespor'un Hakem İsyanı

Trabzon 1. Amatör Küme Takımlarından Akoluk Belediyespor Kulübü Başkanı Ahmet Bayraktar, Çukurçayırspor Maçında Aleyhlerine Verilen Penaltı Kararı Sonrasında Çıkan Olaylarla Bir Yıllık Emeklerinin Çalındığını Belirterek, Maçın Hakeminin Art Niyetli Bir Yönetim Gösterdiğini İleri Sürdü.

Trabzon 1. Amatör Küme takımlarından Akoluk Belediye spor Kulübü Başkanı Ahmet Bayraktar, Çukurçayır spor maçında aleyhlerine verilen penaltı kararı sonrasında çıkan olaylarla bir yıllık emeklerinin çalındığını belirterek, maçın hakeminin art niyetli bir yönetim gösterdiğini ileri sürdü.

Başkan Bayraktar, 5 Mart Çarşamba günü oynanan Akoluk Belediyespor-Çukurçayır spor karşılaşmasının 35. dakikasında verilen penaltı kararından sonra Akoluk Belediyesporlu bir yöneticinin sahaya girmesiyle başlayan olaylar sonrasında maçın tatil edildiğini hatırlatarak, sonrasında adeta yargısız infaz edildiklerini söyledi. Akoluk Belediyespor-Çukurçayır spor arasında oynanan karşılaşmanın ligdeki bütün takımları ilgilendiren çok önemli bir maç olduğunu belirten Bayraktar, "Bizim ligde kalma, rakibimiz Çukurçayır spor da şampiyonluk mücadelesi vardı. Böylesine önemli bir maça daha önceden verilmiş hakem Fatih Doksanoğlu'nun maça 2 saat kala değiştirilerek Hasan Kölemen'in hakem olarak atanmasını anlamış değiliz. Çünkü daha önce verdiğimiz dilekçe ile Hasan Kölemin'in bizim maçları yönetmesini istemediğimizi bildirmiştik. Biz, maçımıza Hasan Kölemin'in verilmesini istememize rağmen Hasan Kölemen bizim maçımıza verildi. Bu olay bizi zaten strese sokmuştu" dedi.

Maçı 2-1 önde götürürken 35. dakikada hakem Kölemin'in takımları aleyhine çok anlamsız bir penaltı verdiğini ve sinirlerin iyice gerildiğini dile getiren Bayraktar, "Penaltı kararından sonra bizim yöneticimiz futbolcularımızın penaltı kararına yaptığı itiraz üzerine çıkan olayları yatıştırmak için sahaya girdi. Hakeme 'Böyle penaltı verilir mi, adam gibi maç yönet' dedi. Ancak maçın hakemi yöneticimize 'Ben adamım, şerefsizlik yapma dışarı çık' deyince o da bir anlık öfkeyle bu hareketi yaptı. Biz yöneticimizin yapmış olduğu bu davranışı kesinlikle tasvip etmiyoruz. Ancak hakem arkadaşımızın da o olayı çok büyütmesi, ambulans çağırıp hastaneye gitmesi, tamamen şovmenlik yapması bizi değişik düşüncelere sevk etmiştir. Biz 16 maçtır yeniliyoruz. Hiçbir hakeme herhangi bir şiddet uygulamadık. Hiçbir olayımız da olmadı. Bu yönetici arkadaşımız da 16 maçtır takımın yanında maçlara çıkıyor. Hiçbir hakeme olumsuz bir müdahalesi olmadı. Önde getirdiğimiz bir maçta bu şekilde davranmasının takdirini kamuoyuna bırakıyoruz" diye konuştu.

Maçın ardından yargısız infaz edildiklerini belirten Bayraktar, "Maalesef her şey hakemlerin elinde. Biz ne desek de kimse inanmıyor, hakem ne derse o oluyor" diye konuştu. Bayraktar, "Bir sezon boyunca verdiğimiz emek heba olmuştur. Emeğin karşılığı, bir kişinin sırf hobilerini tatmin etmek için sahaya çıkarak çaldığı bir düdükle heba olmuştur. Maçımızın tatil edilmesini normal karşılıyoruz. Çünkü yaşanan bu olaylardan sonra hakemin vereceği kararlar çok sağlıklı olmayacaktı. Bu hakemle daha önceki maçlarımızda da tatsız olaylar yaşanmıştı. Bu nedenle hakemi maçlarımıza istemediğimizi dilekçe ile bildirmiştik. Bu hakemi kesinlikle emeğimizi çalmak için maçımıza verdiler diye düşünüyorum. Kurdukları oyuna bizi de alet ettiler. Bizim yöneticimiz de ferdi bir hareketiyle beraber onlara destek olmuştur. Bizim amacımız beldemizdeki gençlere spor ortamı sağlayarak onları kahvehane köşelerinden kurtarmaktır. Hakkımızın yenmesini hazmedemiyoruz. Her şeyimiz heba olmuştur. Hakem art niyetli davrandı.

Bundan sonra bizim maçlara verilecek hakemin adaletli olmasını istiyoruz." Trabzon'da amatör maçlarda hakemlerin yönettiği bazı maçlarda, takımların ya yöneticisi ya da futbolcusu ile yakınlıklarının bulunduğunu ve buna dikkat edilmediğini ileri süren Bayraktar, bunun Trabzon futbolu için hiç de iyi sonuç doğurmadığını kaydetti.

Penaltıya neden olan futbolcu da, hakemin verdiği kararla adeta şok olduğunu belirterek "Pozisyon sonrası faul atışı kullanmayı beklerken hakemin penaltı noktasını göstermesiyle adeta şok oldum. Hatta rakip oyuncu bile penaltı kararı karşısında şaşırdı. Zaten hakem pozisyon sırasında orta sahada idi. Bir ara penaltı yapan rakip oyuncuya 'Penaltı mıydı, neden kendini yere attın?' dediğimde kendisi de 'Abi özür dilerim, ben sana takılarak düştüm' dedi. Kısacası hiç beklemediğimiz bir muameleyle karşılaştık. Maçın hakemi bizim hakkımızı gasp etti" şeklinde konuştu.

(GŞ-MU-İY-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title