Haberler

Akkise'de 340 Süt İneği Dağıtıldı

Güncelleme:

Konya'nın Ahırlı ilçesine bağlı Akkise beldesinde, Süt Sığırcılığını Geliştirme Projesi kapsamında 340 inek törenle dağıtıldı.

Konya'nın Ahırlı ilçesine bağlı Akkise beldesinde, Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ve Ahırlı Sosyal Yardımlaşma Derneği'nin ortaklaşa hazırladığı, Süt Sığırcılığını Geliştirme Projesi kapsamında 340 inek törenle dağıtıldı.

Konya Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Kerim Mugaç, holstein ineğinin dünyada en iyi sütçü ırk olarak Kütahya ve Burdur bölgelerinde yetiştirildiğini söyledi.

İneklerin her birinden günde en az 20 litre süt alınacağını belirten Mugaç, her birinin tanesi 5 bin 150 lira olan ineklerin doğum yapmasıyla, beldede günlük 6 bin 807 kilo süt üretileceğini ifade etti.

AK Parti Konya Milletvekili İlhan Yerlikaya ise devletin Akkise'ye ciddi yatırımlar yaptığını belirterek, "Akkise'deki birliktelik ve millet dayanışmasıyla, kalkınma hızımıza kimse yetişemez. Herkese bol kazançlar diliyoruz" dedi.

Programa, AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, Akkise Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Hayati Teber, Akkise Kasabası Kalkındırma, Koruma, Geliştirme ve Çevreyi Güzelleştirme Derneği Başkanı Vehbi Özalp katıldı.

Muhabir: Kadriye Kasap / Ayşe Şensoy

Yayıncı: Rıfat Yerlikaya - KONYA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title