Haberler

Akdeniz Üniversitesi'nde Çıkan Olaylar

Akdeniz Üniversitesi'nde Dün Yaşanan Olayların Ardından Bugün Kampüs Girişinde Toplanan Kesk Antalya Şubeler Platformu Temsilcileri ve Öğrencilerden Oluşan 200 Kişi, Olayları Protesto Etti.

Akdeniz Üniversitesi'nde dün yaşanan olayların ardından bugün kampüs girişinde toplanan KESK Antalya Şubeler Platformu temsilcileri ve öğrencilerden oluşan 200 kişi, olayları protesto etti.

Dünkü olayda silah kullandığı görüntülenen Ömer U.'nun fotoğraflarının bulunduğu dövizlerle protesto eylemi yapan grup daha sonra basın açıklaması yaptı.

Grup adına açıklama yapan KESK Antalya Şubeler Platformu Sözcüsü Nurettin Sönmez, "Dün yaşanan olayları kınıyoruz. Çok üzgünüz. Dünkü olaylarda yüzlerce polis görev yapmasına rağmen öğrencilere yönelik silah sıkıldı. Bu tür olayları kınıyoruz. Suçluların bir an önce yakalanmasını istiyoruz" dedi.

Açıklamanın ardından grup üniversite kampüsüne yürümek istedi. Polis barikat kurarak yürüyüşe izin vermedi. Grup içerisinde yer alan Akdeniz Üniversitesi öğretim üyeleri, Rektör Prof.Dr. Mustafa Akaydın ile görüşerek yalnızca öğrenci ve öğretim üyelerinin yürümesi için izin aldı. Sivil toplum örgüt temsilcilerinin kampüsten ayrılmasının ardından öğrenciler ve öğretim üyelerinden oluşan yaklaşık 100 kişi, Olbia çarşısına kadar slogan atarak yürüdü. Bu sırada çarşıda bulunan öğrenciler eylemi şaşkın bakışlarla izledi. Grup olaysız dağıldı.

(SE-AT-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title