Haberler

Akdağ: ''Türkiye'de Ciddi Bir Hekim Açığı Var''

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Türkiye'de ciddi bir hekim açığı olduğunu belirterek, ''Türkiye'de hekim sayısını artırmak şart. Artırmazsak bunun acısını çocuklarımız çekecek'' dedi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Türkiye'de ciddi bir hekim açığı olduğunu belirterek, ''Türkiye'de hekim sayısını artırmak şart. Artırmazsak bunun acısını çocuklarımız çekecek'' dedi.

Akdağ, Çanakkale'de inşaatı tamamlanan ve Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Tıp Fakültesine devredilen Kepez Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesini ziyaret etti. Buradaki incelemenin ardından Kepez Belediyesini ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Aydın'ı ziyaret eden Akdağ, daha sonra Kepez Sağlık Ocağında ebe ve hemşirelerle görüştü.

Akdağ, ÇOMÜ'yü ziyaretinde yaptığı açıklamada, sağlık hizmetlerinin son 3.5 yıl içinde büyük bir gelişme kaydettiğini, Türkiye'de, geçmişte sağlığı piyasalaştıranların ve buna çanak tutanların karşısına AK Parti reformlarının çıktığını belirtti.

Türkiye'nin, Avrupa'da Dünya Sağlık Örgütüne üye 52 ülkeden birisi olduğunu, ancak nüfusuyla kıyaslandığında ciddi bir hekim açığı bulunduğunu bildirdi.

Akdağ, hekim açığının yıllarca devam etmesinin sebepleri olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

''Birileri, (Hekim fazla) dedi, 5 bin 500'lere ulaşan Tıp Fakültesi mezunu sayısı, 4 bin 300'lere geriledi. Nüfusu artan bir ülkeyiz. Toplumun sağlık bilinci artıyor. Bütün bunları yan yana getirdiğimizde, hekime olan ihtiyacımız ortaya çıkıyor.''

Akdağ, Türkiye'de yüksek öğrenim gören insanlar arasında işsizlerin bulunduğuna dikkati çekerek, ancak gelecek 50 yıl için hekim sayısını 2 misline de çıkarsak, tıp fakültesi mezunları açısından işsizlik diye bir sorun olmayacağını vurguladı.

Bakan Akdağ, AK Parti Hükümetinin uyguladığı yeni sağlık politikalarıyla ''paran yoksa öl'' mantığını tarihe gömdüğünü söyledi.

Akdağ, hava ambulans sistemini Türkiye genelinde geliştirmek için çalışmalara başladıklarına işaret ederek, 2007'nin başında hava ambulans sistemini kurmuş olacaklarını bildirdi.

112 Acil sisteminin kendi Hükümetleri döneminde 3 kat güçlü hale geldiğini de vurgulayan Akdağ, daha önce bu sistemle kırsala hiç hizmet verilmediğini, ancak artık kırsala da hizmet verdiklerini kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title