Haberler

Akaydın, "Türkiye'nin En Katılımcı, Şeffaf Belediyesiyiz"

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Antalya Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin (ANSİAD) “Antalya Vizyonu ve Projeleri” konulu toplantıda Antalya iş dünyasıyla bir araya geldi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Antalya Sanayici ve İş Adamları Derneği'nin (ANSİAD) "Antalya Vizyonu ve Projeleri" konulu toplantıda Antalya iş dünyasıyla bir araya geldi.

ANSİAD Başkanı Ali Eroğlu moderatörlüğünde gerçekleşen toplantıda Başkan Akaydın, hayata geçirdiği projeler hakkında bilgi verirken, tekrar seçilmesi halinde Antalya'ya kazandırmayı planladığı hizmetleri iş adamlarına anlattı. Başkan Mustafa Akaydın, Antalya'ya yapılacak her çalışmada kent dinamikleriyle birlikte hareket ettiklerini belirterek şunları söyledi:

"Bütün kent yöneticilerin katılımıyla yapılan Ortak Akıl Platformu toplantılarının hepsine katıldım. Kepez ve Santral Mahallesi planlamasını halkımıza sorarak, referandumla yaptık. Sivil toplum kuruluşlarından görüşler aldık. Kırcami planlarını tüm alakadarlarıyla birlikte planladık. Birlikte yönetişimin, katılımcılığın ve uzman görüşünün alınması noktasında her türlü ortak çalışmayı gerçekleştirdik. Türkiye'nin en iyi denetlenen belediyesiyiz. Belediyemizde bir pilot uygulama var. Sayıştay Denetçileri 5 senedir belediyemizde. Türkiye'nin en katılımcı ve şeffaf belediyesiyiz. Siyaseten de aşırı denetleniyoruz."

YENİ BİR KENT DOKUSU

Yeniden planlanan Kepez ve Santral Mahallesi ile Kırcami bölgesinde Antalya'da yeni bir kent dokusunun çıkacağını söyleyen Başkan Mustafa Akaydın, şöyle konuştu: "Kırcami'de 200 bin kişilik bir meydan yapılacak. Kongre binaları, belediye hizmet binası olacak. Doğu batı aksında, çok geniş orta refüjü, yaya bantları, ticari alanlarıyla Türkiye'nin en prestijli caddesi yapılacak. 9 mahallemizde kent meydanı olacak. 60 metrelik ve 45 metrelik iki tane büyük yol geçecek. En küçük cadde 20 metre olacak. 8 kilometrelik Düden Havzası'nda yapılacak rekreasyon çalışmasıyla dünya kenti Antalya'mıza çok güzel bir bölge kazandıracağız. Şehir merkezindeki canlılığı arttırmak için Sinan Mahallesi'nde de yeni bir kent meydanı yapılacak. Yıllardır yıkılmayı bekleyen Özel İdare Binası Büyükşehir Belediyesi'ne geçecek. Bu bölgede hiçbir yapı kütlesi olmadan yeni bir meydan yaratılacak. Doğu Garajı Bölgesi'nde yapılacak proje ve üniversite ile Antalya'nın şehir merkezi 24 saat yaşayan bir kent olacak."

KÖYLERE ÖNEMLİ YATIRIMLAR

Başkan Akaydın, Antalya'nın 19 ilçesi ve yaklaşık 550 köyüne yapılacak projeler hakkında da bilgi verdi. Antalya'nın Toroslarına doğru çıktıkça köylerin perişan halde olduğunu dile getiren Başkan Akaydın, "2012 yılı TUİK verilerine göre Antalya Türkiye'nin su sıkıntısı çeken illerin başında geliyor. Su zengini olmamıza rağmen köyler ihmal edilmiş. Köylerimize yatırım yapmalıyız" diye konuştu. Çiftçiye sahip çıkacaklarını, 2B konusunda sıkıntı çeken vatandaşlar için danışma merkezleri açacaklarını, amatör balıkçıları destekleyeceklerini, köylüyü rulo çim üretimine teşvik edeceklerini, Döşemealtı'nda halıcılığı geliştirileceklerini belirten Başkan Akaydın, köylünün ürettiği sütü belediyenin satın alacağını, lale ve soğanlı bitki üretim istasyonları açılacağını, ilçelerde kent mobilyaları üreteceklerini ve Halk Ekmek Fabrikası'nin ilçelerde yayılacağını kaydetti.

BATI ÇEVRE YOLU

Projelerini açıklayan ilk Büyükşehir Belediye Başkan adayı olduğunu söyleyen Mustafa Akaydın, iş adamlarının sorularını da cevaplandırdı. Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın, Batı Çevre Yolu ile ilişkin gelinen son noktayı ise şöyle açıkladı:

"Batı Çevre Yolu'nun açılması konusunda Büyükşehir Belediyesi olarak üzerimize düşen bütün sorumluluğu yerine getirdik. Konyaaltı Belediyesi ile Büyükşehir Belediyesi arasında anlaşmazlık var söylemleri kesinlikle yalandır. Karayolları 10 milyon TL vererek kamulaştırma yapmaktan kaçınıyor. İmar uygulamasıyla bu sorunun çözülmesi isteniyor. İmara açılan, yüksek katlı binaların olduğu bölgede çevre yolu olmaz. Yetki şimdi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndadır. İmara açılarak gerçekleşirse Çakırlar, Bahtılı bölgesinde çevre felaketi yaşanır. Beydağları'na kadar bütün her yer imara açılma riski ile karşı karşıyadır."

Toplantının sonunda ANSİAD Başkanı Ali Eroğlu, Başkan Akaydın'a sunumundan dolayı teşekkür ederek, plaket verdi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Akaydın Ali Eroğlu Türkiye Antalya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title