Haberler

AK Parti Yerel Yönetimler Şurası ve Danışma Meclisi

AK Parti Gaziantep İl Teşkilatı 5. İl Danışma Meclisi ve Yerel Yönetimler Şurası'nda Konuşan Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, Son 40 Yılda İktidara Gelen 30 Hükümet İçinden En Başarılı Hükümetin AK Parti Hükümeti Olarak Belirlendiğini Söyledi.

AK Parti Gaziantep İl Teşkilatı 5. İl Danışma Meclisi ve Yerel Yönetimler Şurası'nda konuşan Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, son 40 yılda iktidara gelen 30 hükümet içinden en başarılı hükümetin Ak Parti hükümeti olarak belirlendiğini söyledi.

Şehitkamil Belediyesi Konferans Salonu'nda düzenlenen şuraya, AK Parti İl Başkanı Ökkeş Eruslu, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ünsal Göksen, AK Parti Gaziantep milletvekilleri Fatma Şahin, Özlem Müftüoğlu, Mehmet Sarı, Mehmet Erdoğan, Mahmut Durdu, Şahinbey Belediye Başkanı Ömer Can, Kayseri Milletvekili Taner Yıldız ile çok sayıda teşkilat üyesi katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan AK Parti İl Başkanı Ökkeş Eruslu, son 6 yıl içinde AK Parti hükümetinin yaptığı çalışmalar neticesinde Türkiye'nin her yıl 7,4 oranında büyüdüğünü belirterek, "Bu durumu çekemeyenler Merkez Bankası başkanından başlayarak cumhurbaşkanı seçimlerine kadar bize vurmaya başladı. Sıkıntılarımız olabilir ama bir il başkanı, bir ilçe başkanı, bir belediye başkanı, bir milletvekili, hatta bir bakan bu kurumu sıkıntıya sokamaz böyle bir yetkisi yok. Seçilmişlerin, teşkilat başkanlarının tümü bu teşkilata sorumludur. O sorumluğu da taşımak mecburiyetindedir. Önümüzde mahalli seçimler var, eksiklerimizi tamamlayalım.

Birbirimizin boşluklarını dolduralım. Yolumuza devam edelim. 79 yıllık dönem içinde 2002 yılına kadar Türkiye'nin gayri safi milli hasılasını ancak 181 milyar dolara getirebildiler. Peki 5 yıllık AK Parti hükümeti sırasında 181 milyar nasıl 460 milyar dolar oldu. Ama bizim hedefimiz başka, geçmişteki büyük Türkiye'yi yeniden kurmak. Bunun için de birliğe, bütünlüğe ihtiyaç var" diye konuştu.

Daha sonra Gaziantep milletvekilleri Mahmut Durdu, Özlem Müftüoğlu, Mehmet Erdoğan ve Mehmet Sarı kısa bir selamlama konuşması yaptı.

Misafir milletvekili olan Kayseri Milletvekili Taner Yıldız ise Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilim ve Teknoloji Komisyonu olarak Gaziantep gezisi için geldiklerini belirterek, Gaziantep ile Kayseri'nin birbirine çok benzediğini ve her iki ilde de 'biz' kültürünün olduğunu söyledi. Hükümete geldikleri ilk günden itibaren enkaz edebiyatı yapmadıklarını belirten Yıldız, zaman zaman bazı hatırlatmalar yapma kanaatinde olduğunu ifade ederek, 2002 yılında Türkiye'de yapılan yatırımların toplam tutarı 4 milyar dolar civarındaydı, aynı anda ödeyeceğimiz faiz ise 40 milyar dolar civarındaydı. Bu faizi ödemek için vergi toplanıyor. Toplanan verginin faizi karşılama oranı yüzde 102.5, yani 100 lira topluyorsunuz 102.5 faiz ödüyorsunuz. Tüm bunlar unutuldu ve unutturuldu. Türkiye'yi bugünlere getiren AK Parti çok daha da ileriye götürmeye muktedirdir" dedi.

Konuşmasında bağımsız bir üniversitenin bilimsel bir araştırmasını açıklayan Yıldız, "Son 40 yıl içinde Türkiye'de 30 hükümet değişti. Araştırmada bu 30 hükümet arasında en uzun ömürlü olan ve daha da uzun ömürlü olması beklenen AK Parti dahil olmak üzere sadece 3 hükümet başarılı bulundu. Bu üç hükümet içinde de tek parti olarak iktidar olan AK Parti 30 hükümet arasında son 40 yıldaki en başarılı hükümet olarak belirlendi. O zaman Türkiye'nin gittiği yol doğru yoldur" diye konuştu.

Gaziantep milletvekilleri adına söz alan AK Parti Kadın Kolları Başkanı Fatma Şahin de, "Türkiye'de doğru dürüst bir muhalefet yok. Demokratik ülkelerde işini yaparsın ve daha sonra bankaya gider hesabını verirsin. Eğer yaptığın iş doğruysa millet arkanda durur ve sana yola devam der. Tıpkı 22 Temmuz'da bize durmak yok yola devam dediği gibi, şimdi milletten bu itibarı alamayanların bir sıkıntısı var. Bu sancı yaşanacak ama bu doğum da olacak. Türkiye tam demokratik bir ülke olmak zorundadır. Bizim bu ülkenin demokratik, laik, hukuk değerleri ile hiçbir sorunumuz yok. Ama bizim ortak hedefimiz çocuklarımız. Biz çocuklarımızın geleceği için buradayız. Biz iki menfaat için siyaset yapıyoruz. Birincisi toplumsal menfaat ikincisi halka hizmet etmenin hakka hizmet olduğunun bilincinde olduğumuzdur. Bizi diğerlerinden farklı kılan budur. Tek ihtiyacımız olan şey birlik ve beraberliktir" dedi.

Şahin, 6 yıldır mücadele verdiklerini, bu mücadelelerinin ise şan, şeref, makam mücadelesi olmadığını tam demokratik, tam kalkınmış bir Türkiye ve milletin hakkını arama mücadelesi verdiklerini kaydetti.

(SMR-BA-MEF-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

title