Haberler

AK Parti Trabzon İl Başkan Vekili Beder Tartışmalara Açıklık Getirdi

AK Parti Trabzon İl Başkan Vekili Erdoğan Beder, İl Başkanlığına Kimin Atanacağıyla İlgili Son Sözü Başbakan Erdoğan'ın Söyleyeceğini Vurgulayarak 21 Ekim'den Önce Bu İsmin Netleşmeyeceğini Söyledi.

AK Parti Trabzon İl Başkan Vekili Erdoğan Beder, il başkanlığına kimin atanacağıyla ilgili son sözü Başbakan Erdoğan’ın söyleyeceğini vurgulayarak 21 Ekim’den önce bu ismin netleşmeyeceğini söyledi.

Beder, yönetim kurulundan bazı üyelerin de hazır bulunduğu basın toplantısında son günlerde gündemi meşgul eden AK Parti Trabzon İl Başkanlığı görevine kimin atanacağı konusuyla ilgili açıklamalarda bulundu. AK Parti Trabzon İl Teşkilatı olarak 22 Temmuz’da önemli bir başarı elde ettiklerini kaydeden Beder, “Biz elimizden geleni değil, yapmamız gerekeni yaptık. Biz yapmamız gerekeni yapınca, halkımız da yapması gerekeni yaptı. Trabzon’da AK Parti olarak Türkiye ortalamasının 10 puan üzerinde oy aldık ve oyunu en çok artıran ilk 10 il arasına girdik. Bu gurur ve başarı bize ömür boyu yeter” dedi.

İl başkanlığı görevine kimin atanacağıyla ilgili tartışmaları da değerlendiren Beder, bu tartışmaları yadırgamadığını ancak vekaleti de sorun yapmadıklarını ve görevlerini en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştıklarını söyledi. İl başkanlığı konusunda, bir iki sivri beyanat haricinde tartışmaların içinde olmadıklarını ve partiyi kamuoyu önünde tartışılır hale getirmediklerini kaydeden Beder, “İl başkanlığıyla ilgili partinin hiçbir organında bir tartışma olmadı. Bugüne kadar yazılıp çizilenler hep yoruma dayalıydı. Ta ki geçen haftaya kadar. Geçen hafta bölge koordinatörü milletvekilimiz ve teşkilat başkan yardımcımız Trabzon’a gelerek bu konuyla ilgili çalışmalar yaptılar. Burada yapılan görüşmelerden elde ettikleri sonuçları parti genel merkezine ve Genel Başkanımıza iletecekler. Genel Başkanımız da bu konuda kararı verecektir” diye konuştu.

Başbakan Erdoğan’ın atayacağı ismi tartışmasız kabul edeceklerinin altını çizen Beder, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Biz, bölge koordinatörü milletvekilimiz ve teşkilat başkan yardımcımıza Trabzon’un özelliklerini ve zorluklarını anlattık. Artık kararı Genel Başkanımız verecektir. Genel Başkanımızın vereceği karara karşı boynumuz kıldan incedir. Onun vereceği karardan sonra bizim de il başkanı olarak mı yoksa teşkilatın bir neferi olarak mı devam edeceğimize bakacağız.”

“İl başkanlığına yapılacak atamanın 21 Ekim’deki referandumdan önce açıklanmayacağını düşünüyorum” diyen Erdoğan Beder, bu tarihe kadar partinin Trabzon’daki en üst düzey temsilcisi olarak teşkilat mensuplarının artık bu tartışmanın içinde yer almasına izin vermeyeceğini sözlerine ekledi.

(MU-ÖS-BK-Y)

09.10.2007 18:02 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title