Haberler

AK Parti Siirt İl Danışma Meclisi Toplantısı

AK Parti Siirt İl Danışma Meclisi toplantısı gerçekleştirildi.

AK Parti Siirt İl Danışma Meclisi toplantısı gerçekleştirildi.

Siirt Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıda konuşan AK Parti Siirt İl Başkanı Ali İlbaş, Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak'ın, kredilerinin engellendiğiyle ilgili yaptığı daha önce ortaya attığı iddiaların asılsız olduğunu söyledi.

Hükümetin başarısını hazmedemeyenlerin çeşitli iddiaları ortaya attıklarını belirten İlbaş, Belediye Başkanı Selim Sadak'ın da kendi başarısızlıklarını örtbas etmek için çeşitli iddialarda bulunduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Sayın Adak, oturup kalktığı yerde partimizin çalışmalarını engellediğimizi kredi ve ödeneklerinin kısıtlanması için çaba harcadığını söylüyor. Sayın Sadak, bu iddialarını son olarak Ağustos ayında yeni otogarın temel atma töreninde yaptığı konuşmada dile getirdi. Sayın Sadak bu konuşmasında biraz daha ileri giderek, bizlerin milletvekillerimizle birlikte artık toplumun içerisine giremez hale geldiğimizi gerçeklerle hiç ilgisi olmayan bir ifade kullandı. Siirt Belediyesi 2010-2013 yılları arasında çeşitli projelerle ajanslardan 1 milyon 474 bin 811 lira hibe aldı. Bu hibelerin Siirt Çevre Projesi, Siirt Kent Park Projesi, Siirt Vanlı Hayvan Borsası Alt Yapı Projesi, Barış Parkı projesi, tabelalar ve Adres Bilgi Sistemi projelerinde kullanıldığını söyledi. İlbaş, Ocak 2013 ve 1 Ekim 2013 tarihleri arasında Siirt Belediyesi'ne İller Bankası'nda aylık ortalama gelen kesintisiz miktar 3 milyon liradır."

Sadak'ın Ağustos ayında AK Parti Teşkilatı ve milletvekillerinin kredilerini engellediği iddialarına da cevap veren İlbaş, şöyle dedi:

"Belediyenin içme suyu ve atık su borusu için 2 milyon lira, yol ve kaldırım için 4.5 milyon lira, kepçe ve değişik araçların alımı için 3 milyon lira, toplu taşıma amaçlı alınacak olan yarım otobüsler için 3 milyon 800 bin liradır. Ayrıca  belediyenin otogar için talep ettiği kredi ise kredi şartlarının oluşmadığından dolayı onaylanmadı. Siirt Belediyesi'nin AK Parti'de olduğu dönemde kamulaştırma için 3 milyon 200 bin lira, alt yapı inşaatı, kaldırım ve kanalizasyon ve içme suyu projeleri için de 5 milyon lira kredi kullandı. İller Bankası'ndan talep edilen 8 milyon TL'nin ise kredi şartının oluşmadığından dolayı onaylanmadı."

Siirt Belediye Başkanlığı adaylığı için isminin dillendirildiğini söyleyen İlbaş, genel merkezin vereceği karara göre hareket edeceğini ifade etti.

Toplantıya AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Siirt koordinatorü Sıtkı Güvenç, Siirt milletvekili Afif Demirkıra, parti yöneticileri ve üyeler katıldı. - Siirt

Kaynak: AA / Yerel

Siirt Belediyesi Selim Sadak Ali İlbaş Ak Parti Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Arda Güler GOL izle! Real Sociedad – Real Madrid Arda Güler GOL izleme linki var mı? Süper Lig puan rekoru kaç? Süper Lig'de en çok puanı hangi takım aldı? Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'ye ne zaman gidiyor? 9 Mayıs'taki ziyaret ertelenmişti Adana Demirspor Galatasaray maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Adana Demirspor GS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title