Haberler

AK Parti Milletvekili Adaylarından Emek'te Gövde Gösterisi

AK Parti Bursa Milletvekili Adayları, Emek Belde Meydanı'nda Bin Kişiyi Aşkın Seçmene Seslenerek Gövde Gösterisi Yaptı.

AK Parti Bursa milletvekili adayları, Emek Belde Meydanı’nda bin kişiyi aşkın seçmene seslenerek gövde gösterisi yaptı.

AK Parti adayları, seçime günler kala gece gündüz demeden seçmenlerle buluşmaya devam ediyor. Dün akşam Emek Belde meydanında halka seslenen adaylar, halkın düzenlenen mitinge yoğun ilgisinden dolayı seçim öncesi moral buldu. AK Parti milletvekili adayları Faruk Çelik, Mehmet Emin Tutan, Cennet Cankılıç, M. Müfit Aydın, İl Başkanı Cafer Yıldız ve Emek Belediye Başkanı Yakup Aktaş Emek halkıyla buluştu.

Mitingde sırasıyla söz alan adaylardan M. Müfit Aydın, “AK Partinin toplumun hepsini kucaklayan bir partidir. Ak kadrolar yandaşına değil, vatandaşına hizmet etmiştir. Biz demokratik bir partiyiz” dedi.

Cennet Cankılıç ise, “Birileri ortamı kaynatıyor. Yapılan hizmetlere bahane bulamayanlar AK Parti’ye çamur atıyor. Bizleri halkımız çok iyi tanıyor. Halk kararını vermiştir, cevabını ise sandıkta verecektir. Ben ve diğer bayan aday arkadaşlarımın öncelikli görevi kadınlarımıza destek olmaktır, kentimize, ülkemize hizmet etmektir” dedi.

Mehmet Emin Tutan sözlerinde muhalefete atıfta bulunarak “Bu akşam burada böyle bir kalabalıktan tarafından karşılanmaktan çok mutluyuz. Bazı siyasi partiler fomara meydanında bu kadar sayıya ulaşamıyor. İşte AK Parti farkı burada. 3 Kasımda sizlere bu meydanlarda sizlere söz verdik, bu gün karşınıza verdiğimiz sözleri tutmuş olarak çıkıyoruz. Şimdi değişimin devamı için sizlerin desteğini istiyoruz” diye konuştu.

Mitingde son olarak halkın karşısına Çelik çıktı. Çelik “4,5 yılın sonunda alnımızın akıyla sizlerin karşısına çıkıyoruz. Ne söylediysek yaptık. Biz siyasetçi değil politikacıyız. Bazı partiler şehir meydanlarında bu sayıya ulaşamazken, karşımızda yüzlerce vatandaşımızı burada görmek bizleri çok mutlu etti. 4,5 yıldır yalnızca CHP’nin muhalefeti ile değil, CHP’nin muhalefet edemediği yerde Çankaya’nın muhalefeti ile buralara kadar geldik. Milletten yana olarak, vatanperverlik duyguları ile hizmetlerimizi sizlere ulaştırdık. 3 Kasım öncesi sizlere dedik ki sizi soyanları soyacağız, şimdi boşaltılan bankalardaki paraları, cebinizden çalınan paraları kuruşuna kadar geri alıyoruz. 40 milyar doların 11 milyar dolarını aldık sizlere hizmet için harcadık. Geri kalan borçlar içimde TMSF önünde kuyruğa girdiler. Kalan paraları da alıp sizlerin hizmetine sunacağız. 2002’ den önce faizden, dolardan, stoktan para kazandı birilerinin yandaşları, şimdi var mı böyle para kazanan. Vatandaş çile çekecek yandaş yattığı yerden para kazanacak yok artık öyle bir şey.

Birileri milliyetçilikten dem vuruyor, nedir milliyetçilik biliyor musunuz? Milliyetçilik ülkeye hizmet etmektir, millete hizmettir, Türk parasına değer kazandırmaktır. Allah’a şükür 4,5 yılın sonunda rahatız, yanlışın peşinde olmadık, elimizden geldiğince en iyisini yapmaya çalıştık. 40 yıldır milleti seçimlik idare edenler vardı. Seçim zamanı söz ver, yapıyormuş gibi görün, vekil oldun mu unut her şeyi. Başbakanımızın dediği gibi biz milletimizi aldatmıyoruz. Türkiye’de sadece bu meydanlar değil bütün meydanlar dolup taşıyor. Çünkü AK Parti birlik ve beraberlik partisidir. Biz birlik beraberlik anlayışıyla ülkemizin her köşesine eşit hizmet götürüyoruz. Bu birlik beraberlik devam ettikçe terörün kökü kazınacaktır. Seçim yaklaştıkça AK Parti’nin eksiğini bulamayan bazı partiler iftira kampanyalarına başladılar. Vatandaş kimin yanında olduğunu, kimin hizmet aşkıyla yöneticilik yaptığını biliyor. Onlar ne yaptıklarını bilmiyorlar ama bizler neler yaptığımızı çok iyi biliyoruz. Bazı arkadaşlar şehrimize bir aylığına gelmişler, bunlar misafir aday bugün var yarın yok. Bursa’ya vekil olmaya gelmişler. Bursa’nın neresini biliyorsun, hangi sokağı nereye çıkar, halk ne sıkıntı çeker bilmiyorsun sonra da monşer deyince kızıyorsun. Monşersin çünkü halkın yaşadığını bilmiyor, halka tepeden bakıyorsun. Başbakan monşer dedi sana sende ya habibi dedin. Halktan ne kadar uzak olduğun belli, halka uzaksın ya habibi demek ey sevgili demek, bu kelimenin anlamını bile bilmiyorsun. Bize yıkık dökük bir ülke teslim ettiler, 4,5 yılda ancak bu hale getirebildik. Şimdi diyorlar ki madem ülkeyi düzene soktun niye tamamen düzen sağlayamadınız. Onlara sözüm şu ki eğer ülkeyi şuan bizim getirdiğimiz noktada bize vermiş olsaydınız. Türkiye daha ilerilere giderdi. Bazıları Malatya’dan diyor ki AK Parti yüzde 95 oy alsa bile biz dikkate almayız. Bunlar milletin kararına saygı duymuyor. Millet çalışacak, üretecek, şehit olacak sende Malatya’da oturduğun yerden yiyeceksin. Sonra da kalkıp millet de kim oluyor diyeceksin. 23 Temmuz sabahı milletin kim olduğunu görecekler. Sevgili vatandaşlar bu seçimde yollar ayrılmıştır. 1. yol AK Parti, 2. yol CHP ve kuyruklarıdır. Sen istediğin yolu seç, fakat öbür tarafı seçersen gideceğin yer yine 50 yıldır olduğu gibi aynı. Bu millet Cumhurbaşkanını seçecektir. Eğer millet Genel Kurmayı, Cumhurbaşkanını yüzü gülerken görseler borsa yüzde 5 yükselir. Ama öyle değil; nedir bu AK Parti’yi hazmedememek? Değerli halkımız gülen yüzler için, sağlıklı gelecekler için 23 Temmuzda sandıklara gidin ve cevabınızı verin” dedi.

Geç saatlere kadar devam eden mitingin sonunda adaylar hep birlikte sahneden halkı selamladılar ve vatandaşlara çiçek dağıttılar.

(MŞ)

17.07.2007 17:31 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

title