Haberler

AK Parti Malatya Milletvekili Adayı Öz'den STK Ziyareti

AK Parti Malatya milletvekili ve milletvekili adayı Ömer Faruk Öz, STK'ların gelişmiş ülkelerdeki seviyeye getirilmesi için iktidar tarafından reform düzeyinde yasal çalışmalar yapıldığını söyledi.

AK Parti Malatya milletvekili ve milletvekili adayı Ömer Faruk Öz, sivil toplum kuruluşlarının (STK) gelişmiş ülkelerdeki seviyeye getirilmesi için iktidar tarafından reform düzeyinde yasal çalışmalar yapıldığını söyledi.

Partiden yapılan açıklamaya göre, Öz ile birlikte, AK Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkçi ve partililer, sivil toplum kuruluşları ve sendikaları ziyaret etti.

Öz, ilk olarak Hizmet-İş Sendikası Malatya Şubesini ziyaret ederek sorunlarını dinledi.

Şube Başkanı Bünyamin Geleri, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Yeni dönemde, 2023 Türkiye'sinde ve Cumhuriyetimizin 100. yılında, daha demokratik, özgür ve milletin Anayasasının benimsendiği bir Türkiye ile, süper devletler arasında olmak bizim de hayalimizdir. Bu anlamda bizim en önemli sorunlarımızdan biri olan özel ve taşeron şirketlerde çalışan işçilerin Anayasal hakları olan sendikalı olma iradelerinin önündeki engellerin kaldırılması noktasında yeni yasal düzenlemelerin yapılması için çalışmaların hızlandırılmasını bekliyoruz" dedi.

Daha sonra, Malatya Şeker-İş Sendikası Şube Başkanı Nuri Murat, Eğitim Bir Sen Malatya Şube Başkanı Kenan Yıldırım ve Öz İplik-İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Ömer Yabaş'a ziyarette bulundu.

Ziyaretlerde daha çok sendika başkanlarını dinleyen Öz, yaptığı açıklamada, STK'ların siyasal yaşamdaki yerlerinin önemli olduğunu belirterek, şöyle dedi:

"AK Parti Hükümetleri döneminde, STK'ların daha rahat ve gelişmiş ülkelerdeki seviyeye getirilmesi için reform düzeyinde yasal düzenlemeler yapıldı. Yapılan çalışmalar sendikalar tarafından takdirle karşılandı. Bu da bizi sevindiriyor. Ziyaretlerimizde, 12 Haziran seçimlerinden sonra daha çok çalışılması gerekliliğinin mesajını aldık. AK Parti demokrasiyi, halkın geniş boyutlu katılımı ile sürekli geliştirilmesi gereken bir süreç olarak görmektedir. Sivil toplum kuruluşlarının yönetime daha aktif katılımı ile temsili demokrasinin katılımcı demokrasiye doğru gelişmesi sağlanmaktadır. "

- MALATYA

Kaynak: AA / Politika

Politika Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title