Haberler

AK Parti'li Öztürk'ten "Ekonomi" Değerlendirmesi

AK Parti Sinop Milletvekili Mustafa Öztürk, Türkiye'nin 22 Yıl Sonra İlk Kez Tek Haneli Enflasyon Rakamlarına 59. Hükümet Döneminde Ulaştığını Belirterek, Ülkenin Her Alanda Olduğu Gibi Ekonomide de İyi Yolda Emin Adımlarla İlerlediğini Söyledi.

AK Parti Sinop Milletvekili Mustafa Öztürk, Türkiye'nin 22 yıl sonra ilk kez tek haneli enflasyon rakamlarına 59. hükümet döneminde ulaştığını belirterek, ülkenin her alanda olduğu gibi ekonomide de iyi yolda emin adımlarla ilerlediğini söyledi.

Mustafa Öztürk yaptığı açıklamada, "Daha önce bu ülkenin iki yakasının bir araya geldiğini görmedik. Sürekli Meclis'te bütçe tartışılıyordu. Her hükümet bütçe açıklarından şikayetçiydi. Muhalefet de hükümetin bu durumunu sürekli eleştiriyordu. Artık bütçe açıkları Türkiye'nin önemli sorunu olmaktan çıktı. Kamu gelir ve giderleri dengeye oturdu. Hatta fazla bile vermeye başladı. Türkiye artık kamu sektörünün fazla verdiği bir döneme şahitlik ediyor. İstikrar ve güven ortamı, para iyi yönetildiği zaman oluşur. Devlet hesaplarını tutturamıyorsa, bütçe açığı zapt edilememiş duruma gelmişse o ülke alt üst olmaya gidiyor demektir. Artık bizim hükümetimizle birlikte devletin hesapları sağlamlaştı. İsraf yapmıyoruz, lüzumsuz borçlanmaya girmiyoruz" dedi.

Öztürk, 2002 ve 2006 yılları arasında hükümetin yaptığı sosyal yardımların 9 kat arttığını ve memurun, işçinin, emeklinin, asgari ücretlinin maaşlarında net artışların olduğunu belirterek, her kesimin satın alma gücünü artırmaya çalıştıklarını sözlerine ekledi.

(SÖ-SA-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title