Haberler

AK Parti'li Aydın, Alevilerle İftarda Buluştu

Güncelleme:

AK Parti Grup Başkanvekili Aydın, "Bu iftar özellikle son dönemlerde bu farklılıklar üzerinde ayrılık ve nifak tohumu ekmeye çalışanlara çok önemli bir derstir" dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, "Bu iftar yemeği özellikle son dönemlerde bu farklılıklar üzerinde ayrılık ve nifak tohumu ekmeye çalışanlara çok önemli bir derstir" dedi.

Aydın, Alevi kanaat önderi Hasan Doğan tarafından verilen iftarda yaptığı konuşmada, iftar programının Türkiye'ye örnek olması gerektiğini belirtti.

Bir kilimin desenleri arttıkça güzelleşeceğini, Türkiye'deki insanların bir kilimin desenleri olduğunu, farklı kültürlerin bir arada yaşadığını dile getiren Aydın, şöyle konuştu:

"Bu farklılığımızı siyaset yaparken ötekileştirerek değil zenginlik olarak görüp, siyaset yapmamız gerekiyor. Buraya baktığımız zaman her düşünceden insanlar var. Kavgaya ne gerek var, paylaşılamayan ne var- Allahımız bir, kutsal kitabımız bir, Peygamber Efendimiz bir, işte bu manevi atmosferde bir araya gelince de daha farklı bir haz alıyoruz. Bunun devam etmesi lazım.

Bu iftar yemeği özellikle son dönemlerde bu farklılıklar üzerinde ayrılık ve nifak tohumu ekmeye çalışanlara çok önemli bir derstir. İşte Adıyaman budur, Türkiye budur. Türkiye bu nifak tohumlarına asla izin vermeyecektir. Onlara asla fırsat vermeyecektir. Birbirimizin ne olduğu önemli değildir. Önemli olan insan olmaktır."

-"Kardeşliğin pekişmesi açısından iyi bir örnek"-

CHP Adıyaman Milletvekili Salih Fırat da Adıyaman'ın Türkiye'nin mozaiği olduğunu belirterek, Adıyaman'ın, Alevilerin, Sünnilerin ve gayrimüslimlerin birlikte yaşadığı çok güzel bir il olduğunu vurguladı.

"Özellikle son dönemlerde Alevi vatandaşlara yönelik bazı hareketler oldu. Türkiye'de Alevi ve Sünni vatandaşlar arasında nifak tohumu ekmeye çalışanlar var" diyen Fırat, Alevi vatandaşların böyle bir iftar düzenlemesinin Alevi ve Sünni kardeşliğinin pekişmesi açısından iyi bir örnek olduğuna dikkati çekti.

Adıyaman Valisi Ramazan Sodan da Alevi ve Sünni vatandaşlar arasında herhangi bir sıkıntı olmadığını, provokatörlerin bu birliği bozmaya çalıştıklarını ancak bunu asla başaramayacaklarını kaydetti.

Belediye Başkanı Necip Büyükaslan ise Adıyaman'daki insanların kardeşliğinin bir ömür süreceğini söyledi.

Adıyaman Kilisesi Metropolit Vekili Gabriel Akkurt da iftarın güzel bir sevgi ve kardeşlik örneği olduğunu dile getirerek, "Bu iftar yemeği Türkiye'ye bir mesajdır. Burada sayın müftümüz ve dedemiz kardeşliği anlattılar. Yüce Allah her zaman emreder, insanları sev ve kardeş gibi olun. Buradan tüm İslam aleminin bayramını şimdiden kutluyorum" diye konuştu.

Adıyaman Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü de programda İslam'da kardeşliğin önemini anlattı.

Alevi Kanaat Önderi Hasan Doğan ise hiçbir dernek ve vakıfın bilgisi olmadan bu iftarı verdiğini belirterek, birlik ve beraberliğin bu tür etkinliklerle pekişeceğini kaydetti.

Muhabir: Hakan Furkan / Sevil Çelik

Yayıncı: Selçuk Aval - ADIYAMAN

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Aydın Ak Parti Adıyaman Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title