Haberler

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nın İftarı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 16 Nisan'da Türkiye'de yeni bir dönemin başladığını belirterek, "Bu ülkede iktidara gelmenin yolu, küresel güçlere kapı kulu olmaktan değil millete hizmetkar olmaktan geçiyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 16 Nisan'da Türkiye'de yeni bir dönemin başladığını belirterek, "Bu ülkede iktidara gelmenin yolu, küresel güçlere kapı kulu olmaktan değil millete hizmetkar olmaktan geçiyor. Hala bu değişimi görmemekte, yeni Türkiye gerçeğini kabul etmemekte ısrar edenler, sandıkta tasfiye olmaktan kurtulamayacaklardır." dedi.

Erdoğan, AK Parti İstanbul İl Teşkilatı'nın Yenikapı Etkinlik Alanı'nda düzenlediği iftar programına katıldı.

Hz Peygamber'in "Birlikte rahmet, ayrılıkta azap vardır." hadisini anımsatan Erdoğan, ramazanda bu tavsiyelere kulak verilmesi gerektiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kardeş kavgası olmasın diye gecelerini gündüzlerine kattıklarını dile getirerek, "Birilerinin de başka tellerden çaldığını görüyoruz. Kriz lobisine, krizi fırsata çevirmeye çalışanlar kervanına ana muhalefetin başındaki zat da katılmış. Ömründe Katar'a ayak basmamış, Orta Doğu'da hiçbir ülkeye adım atmamış, dünyayı Batı'daki 3-4 ülkeden ibaret sanan bu zat, bölgedeki kriz hakkında kendince ahkam kesiyor. Kendi ülkesinden dahi bihaber bu şahsın, 1,7 milyarlık İslam aleminin kaderini ilgilendiren böylesi hassas meselelerde birilerinin ağzıyla konuşması, ülkemiz adına utanç vericidir." ifadelerini kullandı.

Bunların tarih, coğrafya ve siyaset bilmediklerini belirten Erdoğan, Sosyalist Enternasyonel'de Filistinliler'in haklı mücadelesini eli kanlı terör örgütüyle aynı kefeye koyduklarını dile getirdi.

Erdoğan, bunların son 6 yılda kendi halkını kimyasal silahlarla, balistik füzelerle, varil bombalarıyla katleden Esed'in devlet terörüne tek bir kelime etmediklerini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Tam tersine rejimin suçlarını aklamaya çalıştılar. Bunların milletvekilleri desen, terör örgütünün bayrakları altında yürüyüş yapmaktan, ülkemize yaptırım uygulanması için Batı'ya yalvarmaya kadar sergilemedik rezillik bırakmadılar. İşte geçen gün, Gezi eylemlerinin 4. yılını kutladılar. Nerede? İstiklal Caddesi'nde. Kimler yan yanaydı? PKK'lılarla CHP'nin milletvekilleri. Yan yana, omuz omuza yürüdüler. Tweet atıyor başındaki zat, Gezi eylemleri hak ve özgürlük mücadelesiymiş. Sevsinler seni. Her tarafı yakmak, yıkmak ne zamandan beri hak ve özgürlük mücadelesi oldu. Böyle bir şey olabilir mi? Eğer hak ve özgürlük mücadelesi vereceksen bunu kaleminle verirsin. Bunu düşünceni ve fikrini ortaya açık net koymak suretiyle verirsin. Yakıp yıkmakla değil. Zaten Taksim Meydanı'na bütün o gençleri siz taşıdınız. Oralarda ağaçlarımızı yaktınız, yıktınız. Diğer her şey bahaneydi. Bu zat, partisinin bu utanç karnesine bakmadan çıkmış, kimi terör örgütü olarak tanıyacağımız konusunda bize ders vermeye kalkıyor. Daha da vahimi, bize Rabia'mızdan vazgeçmemizi telkin ediyor."

Kılıçdaroğlu'na Rabia eleştirisi

"Rabia'da ne var?" diye soran Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bu dört tane işaret, senin 'altı ok'un var. Bizim de Rabia'mız var. Sen zaten 'altı ok'u da bilmiyorsun. Sana Sakarya'da sordular, 'altı ok'u bile söyleyemedin. Bizim Rabia'mızda tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet var. 780 bin kilometrekare bu vatan toprakları. Burada şu anda elhamdülillah 80 milyonuz. Bayrağımız belli. Öbür tarafta da paçavralar var. Hiçbir zaman da bu paçavralar bizim bayrağımızı temsil edemez. Ama bak öyle direndik ki şimdi onlar da artık bayrağımızı kullanmaya başladılar. Mecburlar, gelecekler bu yola. Gelmezlerse bu siyaseti yapamazlar. Dört, ne dedik. Devlet. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nden başka bir devlet bu topraklarda yok ve olamaz. Bu ülkenin ana muhalefet partisinin genel başkanı, bu dört ilkenin hangisinden neden rahatsız oluyor? İktidara gelme hedefiyle çalışması gereken bir ana muhalefet partisi niçin bu ilkelerden vazgeçilmesini ister? Geldiğiniz koltuğu milletin rızasına değil de birilerinin himmetine, ihsanına, kumpasına borçluysanız elbette mensubiyetiniz de millete değil, oraya olur. Pensilvanya'nın piyonu olmuş, karanlık güçlerin sözcülüğüne soyunmuş bir siyasetçiden ne bu ülkeye ne bu devlete ne de insanlığa bir hayır gelir."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk milletinin geleceğini, 27 Mayıs'ın hayaliyle yaşayanlara, içlerindeki darbe hevesini söndürememiş olanlara emanet etmeyeceğini vurgulayarak, ana muhalefetin milletin gönlünü kazanmak yerine küresel odaklara göz kırptığını söyledi.

"İktidara gelmenin yolu millete hizmetkar olmaktır"

Bunların çırpınmalarının boşuna olduğunu dile getiren Erdoğan, şunları söyledi:

"16 Nisan'da hep birlikte, Türkiye'de yeni bir dönem başlamıştır. Bu ülkede iktidara gelmenin yolu, küresel güçlere kapı kulu olmaktan değil millete hizmetkar olmaktan geçiyor. Hala bu değişimi görmemekte, yeni Türkiye gerçeğini kabul etmemekte ısrar edenler, sandıkta tasfiye olmaktan kurtulamayacaklardır. Her fırsatta işaret çaktıkları, selam verdikleri, Meclis kürsüsünde sözcülüğüne soyundukları güçler de onları kurtaramayacaktır. Tarih boyunca darbecilere selam durmuş bir siyasi gelenekten elbette insanların demokrasi mücadelelerine destek olmasını beklemiyoruz. Bunlardan her şeye rağmen, sadece insanlık bekliyoruz. Mazlumların yürek parçalayan dramlarına karşı biraz empati bekliyoruz. Hepsinden önemlisi, bunlardan ekmeğini yediği bu millete karşı vefalı olmalarını istiyoruz. Bizler AK Partililer olarak, ülkemiz ve milletimiz için mücadeleyi kararlı bir şekilde sürdüreceğiz. Dayanışma ve merhamet mevsimi olan bu ramazanda da iftar sofralarımıza mazlumlar için bir kaşık koymaya devam edeceğiz."

Erdoğan, Necip Fazıl Kısakürek'in "Zindandan Mehmed'e Mektup" şiirinden "Mehmed'im, sevinin, başlar yüksekte/Ölsek de sevinin, eve dönsek de/Sanma bu tekerlek kalır tümsekte/Yarın, elbet bizim, elbet bizimdir/Gün doğmuş, gün batmış, ebed bizimdir" dizelerini okudu.

Konuşmasının sonunda tüm teşkilat mensuplarına seslenen Erdoğan, "Şurada ramazanın yarısına ulaştık. Şu ramazan iftarlarıyla, sahurlarıyla aman ha asla boş geçirmeden ev ev ana kademe, kadın kolları, gençlik kolları, çalışacağız. Durmak yok, yola devam. Heyecanı kaybetmek de yok. Sözlerime son vermeden önce bugün karne sevinci yaşayan tüm öğrencilerimizi ve ailelerini tebrik ediyorum. Rabbimden tüm evlatlarımıza hayırlı, sağlıklı, huzurlu, başarılı bir gelecek diliyorum. Böyle güzel bir akşamda Batman'da PKK'lı teröristler tarafından gündüz şehit edilen öğretmenimiz, Şenay Aybüke Yalçın'a Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileklerimi sunuyorum. Bu düşüncelerle bir kez daha siz kıymetli dostlarımla beraber olmaktan duyduğum bahtiyarlığı ifade etmek istiyorum. Rabbim ülkemizi ve milletimizi her türlü şerden, zulüm ve karanlıktan muhafaza eylesin. Allah tüm Müslüman kardeşlerimizin yar ve yardımcısı olsun. Rabbim yolumuzu, bahtımızı açık etsin."

(Bitti)

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Ak Parti Katar Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
title