Haberler

AK Parti İl Başkanı Şenocaklı'dan Yenikapı'da Kudüs Mitingi Açıklaması

Yenikapı'da Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı'nın (TGTV) girişimiyle yarın yapılacak "Zulme Lanet Kudüs'e Destek" mitingi öncesinde, AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak alanda incelemelerde bulunarak açıklama yaptı.

Yenikapı'da Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı'nın (TGTV) girişimiyle yarın yapılacak "Zulme Lanet Kudüs'e Destek" mitingi öncesinde, AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak alanda incelemelerde bulunarak açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı miting alanında, üzerine "Zulme lanet, Kudüs'e destek" yazılı büyük bir sahne kuruldu. Ayrıca alana "Zulme lanet Kudüs'e destek", "İnsanlık adına İstanbul ayakta" yazılarının bulunduğu flamalar asıldı. Yarın saat 15.00'te başlaması beklenen miting öncesinde, AK Parti İl Başkanı Şenocak, TGTV Başkanı Hamza Akbulut ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Mevlüt Uysal ile birlikte incelemelerde bulundu.

Bayram Şenocak, yaptığı açıklamada, "Kudüs Müslümanların kalbi. Müslümanların ilk kıblesi. Kudüs bizim namusumuz. Buraya Türkiye Cumhuriyeti sahip çıktığı kadar, sayın genel başkanımızın ve Cumhurbaşkanımızın sahip çıktığı kadar, aslında bütün Müslüman aleminin bu şekilde, bu olaya sahip çıkmasını bekliyorduk ve bekliyoruz" dedi. Şenocak, "Katar'da bir sorun olduğu zaman Batı'yla beraber iş birliği yapmaya kalkan bazı ülkeler aslında ilk sahiplenmesi gereken, ilk kıblemizi, onurumuzu aynı şekilde sesimizi haykırdığı zaman aynı süreç içerisinde desteğini esirgememesi lazımdı. Hala bekliyoruz" diye konuştu.

"BU DEVLET TERÖRÜ KARŞISINDA SUSMAK, HİÇBİR MÜSLÜMAN'A YAKIŞMAZ"

Şenocak, "Asla Kudüs'ten vazgeçmeyiz, vazgeçmeyeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımız nasıl dik duruşu olduysa hep beraber dikliğimizi aynı şekilde koruyacağız. Kudüs bizimdir ve bizim olarak kalacaktır. Bizim bu insanlık dışı saldırıya sessiz kalmamız asla mümkün değildir. Bu devlet terörü karşısında susmak, hiçbir Müslüman'a yakışmaz. ABD'nin bu süreç içerisinde elçiliğini Kudüs'e taşıması, bizim için bir anlam ifade etmez" dedi.

UYSAL: 60 BİN KİŞİYE İFTAR VERİLECEK

İBB Başkanı Uysal da miting alanına rahat ulaşım için otobüs, metro ve deniz araçları seferlerini artırdıklarını belirtti. Uysal, 60 bin kişiye iftar vereceklerini söyledi.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Ak parti İstanbul il başkanı Bayram Şenocak konuşması

-Mevlüt Uysal konuşması

17.05.2018 - 16.54 Haber Kodu : 180517124

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bayram Şenocak Ak Parti Kudüs Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title