Haberler

AK Parti İkizdere İlçe Başkanlığına Kara, Seçildi

AK Parti İkizdere İlçe Başkanlığı görevine Yaşar Kara seçildi.

AK Parti İkizdere İlçe Başkanlığı görevine Yaşar Kara seçildi.

İkizdere Kültür Merkezinde yapılan AK Parti İkizdere ilçe kongresine, AK Parti Rize Milletvekilleri Hasan Karal ve Nusret Bayraktar ile partinin Rize İl Başkanı Hikmet Ayar ve partililer katıldı.

Mevcut başkan Ali Fuat Yıldırım'ın yeniden aday olmadığı seçime tek aday olarak katılan Yaşar Kara, kullanılan oyların tamamını alarak başkan seçildi.

Milletvekili Karal, kongrede yaptığı konuşmada, Rize ve İkizdere için büyük önemi olan Ovit tünelinin 1970 yılından beri konuşulduğunu, bir çok siyasi partinin seçim propagandasında kullanıldığını, ama bu projeyle ilgili tek bir çizgi dahi çizilmediğini, kendi dönemlerinde ise tünelin hayata geçirildiğini söyledi.

Milletvekili Bayraktar ise, başkanlığını yaptığı ve turizmi çeşitlendirmek için kurulan Doğu Kalkınma İdaresi Başkanlığı'nın yayla, dağ, kış, termal, su sporları ve kongre turizmi gibi bir çok turizm alternatiflerini oluşturacağını ifade ederek, "Bölgeyi hem yatay hem de dikey olarak birbirine bağlayacak olan kısa, orta ve uzun vadede 5 yıl için hazırlanan projede 90 bin, 8 yıl için hazırlanan proje ile 150 bin genç iş bulabilecek. Yılda 2 milyon turist gelecek, 2 milyar dolar bölgede kalabilecek. İnşallah İkizdere de bu turizm projesinden hak ettiği payı alacaktır" dedi.

- RİZE

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title