Haberler

AK Parti Grup Başkanvekili Fatsa'dan CHP ve Baykal'a Sert Tepki

AK Parti Grup Başkanvekili Eyüp Fatsa, Cumhurbaşkanlığı Seçimi Öncesi Her Şeye Hazırlıklı Olduklarını Söyledi.

AK Parti Grup Başkanvekili Eyüp Fatsa, cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi her şeye hazırlıklı olduklarını söyledi.

Fatsa, Parlamento'da gazetecilerle bir sohbet toplantısı düzenledi. Gündeme ilişkin açıklamaların ardından gazetecilerin sorularını cevaplandıran Fatsa, bir gazetecinin, ''4 kişinin adının sorulduğu anketten sonra 14 kişinin, ardından 10 kişinin daha adının sorulduğu haberleri yer aldı gazetelerde. Başka anketler de var mı?'' sorusuna, kendisine henüz bir anket ya da değerlendirme raporu gelmediği cevabını verirken, ''Partimizin yetkili organları ve Sayın Başbakanımız, bu süreçte sivil toplum örgütleri, vatandaşlar ve teşkilata yönelik kamuoyu yoklaması yapılacağını açıklamıştı. Bence gazetelere yansıyan anket, son anket değil. Bu anketlerin devam edeceğini düşünüyorum'' karşılığını verdi.

Ankette sorulan 4 kişinin de eşlerinin başının açık olduğu yönündeki soruya Fatsa, ''Onu anket yapan kuruluşa sorun, ben bilmiyorum'' karşılığını verdi. Fatsa, yasal sürecin 16-26 Nisan tarihleri arasında gerçekleşeceğini hatırlatarak, konunun bu tarihler arasında netleşebileceğini ve bir tarih takıntıları olmadığını söyledi. Cumhurbaşkanı adayının, daha önce açıklandığı gibi Meclis içinden olacağını bildiren Fatsa, ''Meclis içinden olacak, milletvekili olacak'' ifadelerine yer verdi. Bir başka soru üzerine ise Fatsa, cumhurbaşkanı seçimi sürecinde milletvekillerinin düşüncesinin alınmamasının söz konusu olamayacağının altını çizerken, ''Anket mi olur, genel müzakere mi olur belli değil ama tüm milletvekillerinin tek tek düşüncesi mutlaka alınır'' diye konuştu.

Fatsa, parti içinden bazı milletvekillerinin, sadece 4 kişinin sorulduğu anketten 'rahatsız olduklarının' hatırlatılması üzerine de Fatsa, ''Bu, bir ankettir. 354 kişiyiz. 354 kişinin tümü ankette sorulamaz. Bu, bir tür temayül. İlla bu insanlar seçilecek veya diğerleri dışarıda kalacak diye bir şey yok'' ifadelerini kullandı. Fatsa, cumhurbaşkanı adayının birden fazla olup olmayacağı yolundaki soru üzerine ise ''Sayın Başbakan, 'birden fazla olabilir' demişti. Bilmiyorum, şu anda kamuoyu çalışmaları devam ediyor'' dedi.

Fatsa, yine bir gazetecinin, ''CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, farklı güçlerin cumhurbaşkanı seçimine müdahale etmesini istedi. Geçen hafta da 3 emekli general ile görüştü. Sayın Baykal'ın bu tutumunu nasıl değerlendiriyorsunuz?'' sorusunu, şu karşılığı verdi:

''CHP'nin ve özelde de Sayın Baykal'ın süreçle ilgili izlemiş olduğu yola baktığımızda söylemleriyle eylemleriyle ortaya koymuş olduğu tavır, Sayın Baykal'ın siyasi background'una çok uygun düşüyor. Her zaman kaostan, her zaman kargaşadan, her zaman manipülasyonlardan medet umarak, siyasetini bunun üzerine bina etmiş, anayasayı, yasaları, millet iradesini yok sayarak ortaya koymuş olduğu tavırları, doğrusunu isterseniz bir milletvekili olarak Sayın Baykal'a yakıştıramadığımı söylemek isterim. Ama sürece baktığımız zaman, Sayın Baykal'ın siyasi geçmişini de bu süreçle birlikte değerlendirdiğimiz zaman, Sayın Baykal'ın geçmişiyle ortaya koyduğu tavır çok örtüşüyor. Bu konuda, anayasa, yasalar ve millet iradesi ortadadır. Dolayısıyla Sayın Baykal'ın da AK Parti'nin de diğer partilerin de herkesin uyması gereken kural, anayasa ve yasal kurallardır. Saygı duymaları gereken irade, millet iradesidir. Sayın Baykal, milletin iradesini yok sayıyor. Sayın Baykal, anayasa, yasalar, 83 yıllık parlamenter sistem deneyimimizi yok sayıyor. Sanki Türkiye'de her şey yeniden keşfediliyormuş, bilinmeyen, hiç yapılmayan şeyler yeni yapılıyormuş gibi bir tavır. Bu tavır da milli iradeye uygun olmayan yöntemlerle ortaya konuluyor''.

Fatsa, Baykal'ın 'Biz uyarıyoruz, başkaları da uyarmalıdır' yönündeki açıklamasını hatırlatarak, ayrıca bir takım ''Sivil toplum örgütleri adı altında'' emekli askerle görüşmesinde amacının ne olduğunu, herkesin bildiğini söyleyerek, ''Bunu, biz de biliyoruz, kamuoyu da biliyor. Kamuoyu, bu konuda Sayın Baykal'ı ve antidemokratik tavırlarını asla affetmeyecektir. CHP ve Sayın Baykal'ın bu noktada yapması gereken şey, anayasal, yasal, demokratik çizgide durmaktır. 83 yıllık Cumhuriyet ve demokrasi geleneklerine güvenmektir. Aksi takdirde bütün bunları yok sayarak, ortaya konulan eylemlerin yasal, anayasal, demokratik olduğunu, millet iradesine dayandığını söylemek mümkün değildir. Son zamanlardaki tavırlarına, görüşme trafiklerine baktığımız zaman bunu, açık ve net olarak görüyoruz" diye konuştu.

Fatsa, bir gazetecinin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, bir radyo demecinde terör örgütünün elebaşından 'sayın' diye söz ettiğine ilişkin iddiaları hatırlatması üzerine de, ''Cumhurbaşkanı seçimi süreci yaklaştıkça bu tür haberlerin artacağını, bu tür manipülasyonların olacağını, biz daha önce de defalarca söylemiştik. Biz bütün bunlara hazırlıklıyız. Dolayısıyla bu ve benzeri kampanyaların yürütüleceğini kamuoyuyla paylaşmıştık. Bizi çok şaşırtmadı. İddia sahibi, iddiasını ispatla mükelleftir. Bant kasetlerinin delil olup olmayacağı ile ilgili hukuki süreci biliyorsunuz. Bunlar, süreci manipüle etmeye yönelik gayretlerdir" dedi.

Fatsa, kendileri aleyhindeki düşünceleri dile getirenlerin, 'milleten rövanş alma' gibi bir tavır içine girdiklerini öne sürerek, şu ifadelere yer verdi: ''Bu kitabın özeti ve CHP'nin bu noktadaki tavrının özeti, milletten rövanş alma, millet iradesini yok sayarak, milleti cezalandırma, millete aba altından sopa gösterme gayretidir ki bu ne demokratik, ne yasal, ne de sosyal demokrat iddiasındaki bir partinin söyleyeceği bir düşünce".

(AU-ÖK-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title