Haberler

AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı

"İnşallah milletim, bu siyasete, bu pişkin siyasetçilere önümüzdeki mart ayında sandıkta gereken cevabı en güzel şekilde verecektir" dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, muhalefetin çaresizlik içinde kışkırtmalara başvurduğunu belirterek,

"İnşallah milletim, bu siyasete, bu pişkin siyasetçilere önümüzdeki mart ayında sandıkta gereken cevabı en güzel şekilde verecektir" dedi.

Erdoğan, AK Parti Genel Merkezinde düzenlenen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'ndaki konuşmasında, muhalefetin çaresizlik içinde kışkırtmalara başvurduğunu, dürüstlüğü, edebi, seviyeyi tamamen terk ettiği böyle bir dönemde, çok daha fazla çalışacaklarını, çok daha farklı bir mücadele vereceklerini ifade etti.

Her zamankinden daha önemli bir sürecin yaşandığını ve seçime doğru gidildiğini vurgulayan Erdoğan, "Milletin bu siyasete, bu pişkin siyasetçilere önümüzdeki mart ayında sandıkta gereken cevabı en güzel şekilde verecek. Demokrasimiz açısından son derece önemli bir seçime yaklaşıyoruz. Statüko partilerinin sandık dışında umutlarının artık tamamen tükeneceği, değişmek zorunda kalacakları, eski siyasetin tamamen tasfiye olacağı bir seçime giriyoruz. Her bir arkadaşımın bu ciddiyetle, bu dikkat ve hassasiyetle süreçlere sahip çıkmasını bekliyorum" diye konuştu.

Çözüm sürecinin içinde olunduğunu hatırlatan Erdoğan, 63 kişilik Akil İnsanlar Heyeti'nin, 7 grup halinde 45 gündür neredeyse Türkiye'yi dolaştığını söyledi.

Heyetin 2 aylık bir çalışma takviminin olacağını anımsatan Başbakan Erdoğan, başkan, başkan vekili, sekreterlerle İstanbul'da bir araya geldiklerini, değerlendirme yaptıklarını anlattı.

Erdoğan, "2 ayı tamamladıktan sonra da kendilerinden nihai raporları alacağız ve ona göre de bizler hükümet olarak yol haritamızı açıklayacağız" dedi.

-"Bu işi bizim bitirmemiz lazım ve bu işi bitireceğiz"-

Türkiye'yi dolaşan Akil İnsanlar Heyeti'nin, gördükleri karşısında çok büyük heyecan duyduklarını dile getiren Erdoğan, "Hayatı yaşamak, arazide yaşamak tabii ki çok farklı. Bazı yerlerde ciddi hakaretlerle karşı karşıya kaldılar ama buna rağmen sabırla bu süreci devam ettirdiler, devam ettiriyorlar" açıklamasını yaptı.

Heyetin ziyaret edeceği 14 civarında il kaldığını belirten Erdoğan, bütün iller dolaştıktan sonra heyet üyeleriyle bir araya geleceklerini ancak sürecin bitmediğini söyledi.

Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Teşkilat olarak, biz bu sürecin arazide yaşayanları olarak, bu süreci devam ettireceğiz. Ne olarak- Kucaklayıcı olarak. Biz bir şeye inandık: Bu işi bizim bitirmemiz lazım ve bu işi bitireceğiz. Biz buna inandık. 'Bedeli ne olursa olsun bu işi bitireceğiz' dedik. Öyleyse en batıdan en doğuya, en kuzeyden en güneye bütün ilerimizde bütün teşkilatlarımız, ana kademe, kadın kolları, gençlik kolları, hep birlikte el ele, omuz omuza bu mücadeleyi sürdüreceğiz.

Bütün kanaat önderlerini devreye sokmak suretiyle bulunduğumuz illerde, ilçelerde arkadaşlar bu çalışmaları yaygınlaştıracağız. Ümitsiz olmak yok. Hep umutla bugüne kadar bu işi yaptık, bundan sonra da aynı şekilde sürdüreceğiz. Türkiye'nin nasıl değiştiğini, hangi hedeflere doğru kararlı adımlarla ilerlediğini, kimlerin bunu bozmak istediğini milletimize göstermek zorundayız. Ben sizlere inanıyorum. Sizlere güveniyorum ama durmayacağız."

-"Bir devlet gençliğini, insanını tabii ki kötü alışkanlıklardan koruyacak"-

Dün gece, TBMM'de alkol, tütün ve uyuşturucuyla ilgili bir düzenleme yapıldığını anımsatan Erdoğan, yasal düzenlemeye "MHP'nin desteği, CHP'nin de kösteği" olduğuna dikkati çekti.

Genel Kuruldaki görüşmelerin saat 07.00'ye kadar sürdüğünü vurgulayan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Aman Yarabbim neler söylüyorlar neler: 'Siz Türkiye'de alkolü yasaklıyorsunuz.' Biz Türkiye'de alkolü yasaklamıyoruz. Anayasa'nın 58. maddesinin gereğini yapıyoruz ve bunu yaparken de diyoruz ki camilere, eğitim, öğretim kurumlarına 100 metre mesafede olması gerekir ve bunun reklamı, tanıtımı, yazılı, görsel işte sosyal medya yani her türlü internet medyasında reklamını yasaklıyoruz, yapılan iş bu. Niye: Bir devlet gençliğini, insanını tabii ki kötü alışkanlıklardan koruyacak. Yani biz bunu teşvik mi edelim. Bu yapılan iş ilk defa Türkiye'de yapılmıyor. Bu, dünyanın neresine gidersen git Amerikası'nda da Batı'sında da bütün bu uygulamalar var. İçebileceğiniz yerler, her şey bunlarda belli."

Bütün bunların çok açık, net ortadayken, bir CHP milletvekilinin 'Bunlar Tekirdağ'ın ismini de unutturmak istiyorlar' dediğini kaydeden Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"Yani böyle yanlış bir yaklaşım olur mu- Bu tür milletvekillerinden hakikaten CHP'yi Allah korusun. Nereden bulmuşlar bunları böyle, özel sipariş versen bulamazsın. Tekirdağ rakısı varmış... Şimdi bu yasaklanınca Tekirdağ ortadan kalkacak, haritadan silinecek. Kimlerle uğraşılıyor görüyorsunuz değil mi- Bunlar TBMM'nin kürsüsünü işgal ediyorlar. Demokrasi bu değil. Şunu da kabul etmekte zorlanıyorlar: Millet egemenliğine, milletin seçip gönderdiği 326 milletvekiliyle AK Parti'nin orada bulunmasını hazmedemiyorlar. Aynı şekilde komisyonlarda. Bakın ben buradan bir şey söyleyeceğim, biz, çoğunluğun, azınlığa zulmetmesini istemeyiz ama şunu da söylemem lazım, azınlığın da çoğunluğa alavere, dalavereyle zulmetmesine asla tahammül etmeyiz. Çünkü 326 milletvekiline benim milletim, git de orada böyle bir ufak gruba ezil diye yekti vermedi. Git benim haklarımı orada koru, savun diye bu yetkiyi verdi. Bunun gereği neyse yapılır."

-"Ufacık çocukların şaribül leyli ven nehar olmasını istemiyoruz"-

Anayasa'nın 58. maddesinin gereğini yerine getirdiklerini, bunu yapmaya mecbur olduklarını belirten Erdoğan, şunları kaydetti:

"Afedersiniz, ufacık çocukların şaribül leyli ven nehar olmasını istemiyoruz. Yani gece gündüz içen, gece gündüz böyle sekr halinde kafa kıyak dolaşan, böyle bir nesil istemiyoruz. Uyanık olacak, diri olacak, bilgiyle mücehhez olacak, böyle bir nesil istiyoruz. Bunun adımlarını atıyoruz. Öyle diyor Malatya milletvekillerinden bir tanesi: 'Ayran getirin diyor'. Ayrana çok hasretsen benim özel misafirim ol, ben sana ayran ikram ederim ama unutma ki anan da ninen de hepsi o ayranlarla yetiştiler ve onların milli içkisi ayrandı. Zaten böyle diyor şair: 'Unuttu ayranı, matuha döndü kör olası' diyor."

Başbakan Erdoğan, 29 Mayıs'ın İstanbul'un fethinin 560. yıl dönümü olduğunu hatırlatarak, "O gün farklı bir gün, anlamlı bir gün. Cumhurbaşkanımız, TBMM Başkanımız hep birlikte 3. köprünün temellerini atıyoruz ve böylece inşallah çok kısa bir zaman içinde boğaza 3. gerdanlığı da takmış olacağız" dedi.

Pazar günü Eyüpsultan'da dev bir yatırımın açılışını yapacaklarını bildiren Erdoğan, "Bunun önemi şuradan geliyor. Adeta ABD'deki Orlando'nun biraz daha küçültülmüşü diyeyim. Çocuklar için birçok eğlence merkezi, alışveriş yerleri vs, burası bizim belediye başkanlığım döneminde Haliç'ten çıkardığımız çamuru taşıyıp da meydana getirdiğimiz 650 bin metrekarelik alan üzerinde yapılmış bir yer ve şu anda kentsel dönüşüm değişiminin de yapıldığı bir yer. Fakat bu eserin oraya kazandırılmasıyla çevre süratle değişmeye başladı" diye konuştu.

Erdoğan, Kağıthane'de yapımı sürdürülen, elektronik ortamda belgelerin arşivlenebileceği Osmanlı Arşivi'nin açılışının da haziranın ilk haftasında yapılacağını sözlerine ekledi.

(Bitti) - ANKARA

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Ak Parti İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title