Haberler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin Karabük'te

Şahin: "(Sakal ı Şerif ) Sevgili Peygamberimiz vefatından asırlar sonra, kendi sakalından olduğu iddia edilen o kıllara böyle bir saygı gösterileceğini bilseydi kesinlikle yasaklardı" "Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez hocamıza da çağrıda bulunuyorum, bu Sakal ı Şerif konusu nedir?"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, "Sevgili Peygamberimiz vefatından asırlar sonra, kendi sakalından olduğu iddia edilen o kıllara böyle bir saygı gösterileceğini bilseydi kesinlikle yasaklardı" dedi.

Şahin, Karabük'ün Safranbolu ilçesine bağlı Aşağı Güney Köyünde katıldığı iftarda, dün akşam Kadir Gecesi dolayısı ile hayatında ilk defa Sakal-ı Şerif'in de yer aldığı bir programa katıldığını ve çok büyük bir ilginin olduğunu söyledi.

Özellikle kadınların büyük ilgi gösterdiğini ifade eden Şahin, "Türkiye'nin muhtelif yerlerinde peygamberimize ait olduğu iddia edilen sakalın veya sakalından bazı parçaların, kılların muhafaza edildiği, Müslümanların da onu ziyaret ederek bir noktada bir kutsiyet atfedildiği şeklinde bir izlenim edindim. Birazda büyüteç gibi bir camın içine koyulmuş, pek de fark edilmiyor. Ancak şu biliyorum ki, Sevgili Peygamberimiz Hazreti Muhammed 'Ben iki şey bırakıyorum' demiştir. Biri Kur'an-ı Kerim diğeri de sünnet. 'Bunlara uyarsanız dünya ve ahiret saadetine sahip olursunuz' diyor. Başka bir şey bırakmamış" diye konuştu.

Dün katıldığı programda bulunan bir müftüye de sakalın gerçekten Hz. Muhammed'e ait olup olmadığını sorduğunu anlatan Şahin, şöyle devam etti:

"Bunun bir araştırılması lazım, hatta bu konuda anayasal bir kuruluş olan ve halkımızı din konusunda aydınlatmakla sorumlu olan Diyanet İşleri Başkanlığı bir araştırma yapmalı. Milletimizi bu konuda aydınlatmalıdır. Sevgili Peygamberimiz vefatından asırlar sonra, kendi sakalından olduğu iddia edilen o kıllara böyle bir saygı gösterileceğini bilseydi kesinlikle yasaklardı. Hazreti Ömer  döneminde bazı Müslümanlar bir ağaca kutsiyet atfetmeye başlamışlar. Çaput bağlamaya başlamışlar. Sebebi de şuymuş, Sevgili Peygamberimiz Gazveye (Hazreti Muhammed'in İslam ordusunun başında bizzat katıldığı askeri harekatlar) giderken o ağacın altında bir süre dinlenmiş. Kendi vefatından sonra bazı kişiler 'Peygamber bu ağacın altında oturmuş' diye orayı ziyaret etmeye, etrafından dönmeye başlayınca Hazreti Ömer emir vermiş, 'Gidin dibinden kesin, çünkü bu insanlar bir gün ona taparlar' O nedenle İslam dininde böyle sembollere aşırı bir ilgi göstermek kutsiyet atfetmek yoktur."

-Diyanet İşleri Başkanı Görmez'e çağrı-

Katıldığı programda bu görüşlerini yadırganacağı için dile getiremediğini ancak şimdi bunu paylaşmak istediğini belirten Şahin, şunları kaydetti:

"Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez hocamıza da çağrıda bulunuyorum, bu Sakal-ı Şerif konusu nedir? Yani biz topraktan geldik, toprağa gidiyoruz. Önemli olan İslam peygamberinin getirmiş olduğu ilahi mesajdır, İslam'dır. Bunun dışında efendim şu parçası, bu parçası, sakalı, bunun İslam ile pek bağdaşır yanı olmadığını ifade etmek istiyorum. Biz, hükümet olarak geçtiğimiz ders yılından itibaren okullarımızda seçmeli de olsa Siyer-i Nebi dersini koyduk. Ne demek bu? Yavrularımız Peygamberimizin örnek hayatını öğrensinler ve öğrendiklerini kendi nefislerinde de uygulasınlar, örnek insan olsunlar." - Karabük

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title