Haberler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin Açıklaması

"Türkiye'den başka 'Mısır'da demokrasi ayakta kalsın, darbecilerin yaptığı yanlıştır' diyen başka bir ülke yok doğru dürüst. Bize demokrasi dersi veren AB ve ABD'nin buna karşı çıkması lazım. Sustular, darbe bile diyemediler" "Biz özellikle İslam dünyasında halkın kendi seçtikleriyle yönetilmesini arzu ediyoruz"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, " Türkiye'den başka "Mısır'da demokrasi ayakta kalsın, darbecilerin yaptığı yanlıştır" diyen başka bir ülke yok doğru dürüst. Bize demokrasi dersi veren Avrupa Birliği ve Amerika'nın buna karşı çıkması lazım. Sustular, darbe bile diyemediler" dedi.

Şahin, partisinin Ovacık İlçe Başkanlığı ve Ovacık Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen iftarda yaptığı konuşmada, Türkiye'de barış ve huzur içinde ibadetlerini yerine getirebildiklerini ve oruçlarını tutabildiklerini ancak İslam coğrafyasında kanın gövdeyi götürdüğünü söyledi.

Televizyonlarda haberleri izlerken yüreklerinin sızladığını anlatan Şahin, "Mısır'da kardeşlerimiz eylemlerle söylüyor. Ne diyor bu eylemde bulunanlar, 'Biz bir yıl önce burada bir seçim yaptık. Bütün siyasi partiler bu seçimlere katıldı. Bir parlamento oluştu. Bir devlet başkanı seçtik. Bir yıl sonra geldi asker silahla bunu alaşağı etti. Biz yıllardır Mısır'da demokrasiyi inşa etmek için uğraşıyoruz. Bir yıl önce bu hakkı elde ettik. Ama burada darbe oldu. Biz seçilmişlere saygı gösterilmesini istiyoruz. Demokrasi istiyoruz' diyorlar haklı olarak. Ama Türkiye'den başka 'Mısır'da demokrasi ayakta kalsın, darbecilerin yaptığı yanlıştır' diyen başka bir ülke yok doğru dürüst. Bize demokrasi dersi veren Avrupa Birliği ve Amerika'nın buna karşı çıkması lazım. Sustular, darbe bile diyemediler" diye konuştu.

Mısır'da meydanlarda 200'e yakın insanın gerçek kurşunlara hedef olduğunu ve şehit düştükleri hatırlatan Şahin, şunları kaydetti:

"Onların şehit olmasından darbeciler ne kadar sorumluysa sessiz kalan batı dünyası, özellikle körfezdeki bir takım ülkeler de o kadar sorumludur. Biz özellikle İslam dünyasında halkın kendi seçtikleriyle yönetilmesini arzu ediyoruz. Yani demokrasiyi istiyoruz. Halk kimi istiyorsa o gelsin. Suriye'de de bu olsun dedik. Ama adam demokrasiye geçmemek için halkını öldürüyor. 1,5 milyarlık İslam dünyasında bu yaşananlar inşallah geride kalacaktır. Geride kalmalıdır. Biz bütün dünyada huzur ve barış istiyoruz. Türkiye olarak geleceğe güvenle bakmalıyız, örnek olmalıyız. Örnek oluyoruz. Sesiz kalmadık, kalmayacağımızı gösterdik." - Karabük

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Ali Şahin Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
title