Haberler

AK Parti Çorum Milletvekili Agah Kafkas:

AK Parti Çorum Milletvekili Agah Kafkas, Komşu İllere Göre Seçmen Sayısı Fazla Olan Çorum'un Milletvekili Sayısının Komşularından Daha Az Olmasının Çorum'a Haksızlık Olduğunu Söyledi.

AK Parti Çorum Milletvekili Agah Kafkas, komşu illere göre seçmen sayısı fazla olan Çorum'un milletvekili sayısının komşularından daha az olmasının Çorum'a haksızlık olduğunu söyledi.

Çorum Gazeteciler Cemiyeti ve Çorum Belediyesi tarafından organize edilen 2. Geleneksel Gazeteciler Pikniği'ne AK Parti İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklı ile katılan AK Parti Çorum Milletvekili Agah Kafkas, burada seçim sonuçlarını değerlendirdi. Kafkas, Çorum'un seçmen ve kullanılan oylara göre diğer illerden fazla oyu bulunmasına rağmen temsilde hata yapıldığını ve Çorum'un hakkının yendiğini belirtti. Seçimde illerin seçmen sayılarını açıklayan Agah Kafkas, "Çorum'un seçmen sayısı 383 bin 210,

geçerli oyu 332 bin 352, AK Parti'nin aldığı oy 180 bin 589 ve 5 milletvekili var. Buna karşılık Tokat'ın 396 bin 993 seçmeni, 329 bin 396 geçerli oyu var ve AK Parti 171 bin 118 oy aldı ve 7 milletvekili bulunuyor, Yozgat'ın ise 296 bin 602 seçmeni, 250 bin 651 geçerli oyu, AK Parti'nin 156 bin 495 oyu var ve 6 milletvekili var. Sayısal ve kullanılan oylar ortada, Çorum'un ne kadar haksızlığa uğradığı açık. Şimdi biz adrese dayalı kayıt sistemini takip ediyoruz ve Çorum'a yapılan bu yanlışlığın

düzeltilmesi için çalışacağız" diye konuştu.

(ES-BÖ-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title