Haberler

AK Parti Balıkesir İl Teşkilatından Basına Ziyaret

AK Parti Balıkesir İl Başkanı Adil Çelik, Seçimlerinde Alınan Başarıda Medyanın Büyük Katkısı Olduğunu Söyledi. Başkan Çelik, Referandumdan Sonra Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Görevine Devam Edeceğini Belirtti.

AK Parti Balıkesir İl Başkanı Adil Çelik, seçimlerinde alınan başarıda medyanın büyük katkısı olduğunu söyledi. Başkan Çelik, referandumdan sonra Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün görevine devam edeceğini belirtti.

AK Parti İl Başkanı Adil Çelik, beraberinde yardımcıları Yusuf Hocaoğlu, Fahri Konuk, Recep Şeker ve Ümit Demirbaş olduğu halde Balıkesir İli Gazeteciler Cemiyeti'ni (BİGC) yeni yerinde ziyaret etti. BİGC Başkanı Ramazan Demir ve basın mensuplarının da bulunduğu ziyarette konuşan İl Başkanı Çelik, AK Parti'nin seçimlerdeki başarısında, medyada yer alan olumlu yada olumsuz çıkan bütün haberlerin katkısının olduğunu ve böylelikle insanların doğruya daha kolay ulaştıklarını belirtti. Balıkesir'de seçmen sayısı azalırken, parti olarak oylarının arttığını belirten Adil Çelik, "Bizim Balıkesir için önceliklerimiz var. Bunlardan ilki ulaşım ve yoldur. Bir organize sanayi bölgesine ulaşım zor olursa bu iş yürümez. Bunun için her zaman ilk önceliğimiz yoldur. İkinci önceliğimiz ise Tıp Fakültesi. Bununla ilgili rektörümüz farklı bir gayret içerisine girdi, kendisi inşaat mühendisi. Yapılan girişimlerle Tıp Fakültesi bugün küçük bir proje olmaktan çıkmıştır. Çalışmalar zaman aldığı için süreç biraz uzadı" dedi.

BİGC Başkanı Ramazan Demir, ziyaretin kendilerini mutlu ettiğini, yönetimde söz sahibi olan iktidar partisinin başkan ve yöneticileriyle daha sık bir araya gelip, BalıkesiR'i daha çok konuşmak istediklerini iletti. Aynı zamanda avukatlık yapan AK Parti İl Başkanı Adil Çelik, devlet işlerinde hala bürokrasi tıkanıklığı olduğunu belirterek,"Maalesef devlet arabası saatte 30 ila 35 km. arasında anca yol alabiliyor. 'Haydi, şartları zorlayalım, biraz daha işleri hızlandıralım' deyip gaza bastığınızda ve saatte 40 km'yi bulduğunuzda su kaynatıyor. Kaldı ki, bir yerin ihalesini yapıyorsunuz. Bunun takipçisi olması gereken yetkili organların iş takipsizliği yüzünden birçok aksaklık ve arızalar meydana geliyor. Siyasiler olarak bizim vazifemiz eksiklikleri tespit edip, gerekenin sağlanması için girişimde bulunmak, sonrası devletin işidir. Devletin yetkili organları ihaleyi yapar ve işi başlatıp takip eder" dedi.

BALIKESİR'DE İŞSİZLİK SORUNU VAR

AK Parti İl Başkanı Adil Çelik, Balıkesir'in en önemli meselesinin işsizlik olduğunu söyledi. Çelik, "Sorunumuz işsizlik ama bir açık ve birde kapalı işsizlik durumu var. Çalıştığı halde sosyal güvencesi olmayan var. Emekli olduğu halde çalışanlar var. Bir de, gerçekten işe ihtiyacı olanlar var. Bunun yanında mezuniyet edinip de sınavlarda yeterli puan alamayanlarda var. Bazı yerlerde işçi lazım, vasıflı adam yok. Bazı yerlerde adam var, iş yok "dedi.

CUMHURBAŞAKNI GÜL, GÖREVİNE DEVAM EDER

Adil Çelik, çalışmalarından övgüyle bahsedilen Belediye Başkanı Sabri Uğur'un Balıkesir için büyük şans olduğunu söylerken, gündemihn en sıcak konuları arasında yer alan referandumla ilgili değerlendirmede bulundu. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 11. Cumhurbaşkanı olarak görevine devam edeceğini vurgulayan AK Parti İl Başkanı Adil Çelik, "Referandum paketinde, '11. Cumhurbaşkanı için Yapılan Yasal Düzenleme' ibareleri geçse de, bu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül için geçerli olmayacak bir kadükten ibarettir. Hukukta her zaman uygulanmayabilen kadükler olabilir. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, görevine devam eder" dedi.

Anayasanın kalabalık metinlerden oluşmuş karmaşık bir dilde değil, ana hatlarıyla belirgin dille anlaşılır olması gerektiğini ifade eden Adil Çelik, 6 Ekim Cumartesi günü yapacakları AK Parti İl Danışma Meclisi'ne Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in de katılacağını duyurdu. Çelik, 2008 yılının AK Parti'nin kongreler yılı olacağını belirtti.

(YU-MŞ)

04.10.2007 18:26 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title