Haberler

AK Parti 6. Bölge Yerel Yönetimler Şurası Erzurum'da Yapıldı

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Silahlı Kuvvetlerin Sınır Ötesi Operasyonda Büyük Bir Başarı Örneği Gösterdiğini Söyledi. 2 Gün Önce Başlayan Kara Harekatında 5 Askerin Şehit Olduğunu İfade Eden Akdağ, Operasyonların Amacının Terörün Güvenliği Tehdit Eden Hareketleri Önlemek Olduğunu Söyledi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, silahlı kuvvetlerin sınır ötesi operasyonda büyük bir başarı örneği gösterdiğini söyledi. 2 gün önce başlayan kara harekatında 5 askerin şehit olduğunu ifade eden Akdağ, operasyonların amacının terörün güvenliği tehdit eden hareketleri önlemek olduğunu söyledi.

AK Parti'nin 6. Bölge Yerel Yönetimler Şurası bugün Erzurum'da yapıldı. Palan Otel'de gerçekleştirilen şuraya AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, TBMM İdare Amiri ve Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak, bölgeden gelen 16 milletvekili ile belediye başkanları, parti il, ilçe başkanları, belediye, il genel meclis üyeleri katıldı.

AK Parti Erzurum İl Başkanı Hüseyin Tanfer ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler'in konuşmalarıyla başlayan yerel yönetimler şurasında Sağlık Bakanı Recep Akdağ, sağlıkta yapılan çalışmaları anlattı.

Konuşmasında Kuzey Irak'a düzenlenen kara harekatında şehit düşen 5 askere Allah'tan rahmet dileyerek başlayan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Silahlı kuvvetlerimizin, gece -40 derecede yaptığı operasyonu düşünelim. Komuta kademesindeki değerli subaylar ve mehmetçik büyük bir başarı örneği gösteriyorlar. Operasyonda 5 şehit verdik. Biz şehitlerimize rahmet diliyoruz, onlar dün Allahuekber Dağlarında şehit olan dedelerinin izlerinde yürüdüler. Allah, onların izlerinde yürümeyi bütün milletimize nasip etsin." dedi.

Harekatın maksadının Başbakan tarafından açıklandığını ifade eden Akdağ, "Amacımız, terörün güvenliğimizi tehdit eden hareketlerini önlemektir. İnsanımızın güvenliğini tehdit eden saldırılarına karşı kendimizi korumaktır. Başka bir maksadımız yoktur. Irak'ın toprak bütünlüğünden yanayız, huzurundan yanayız. Ama kendimizi korumak, muhafaza etmek durdumundayız" diye konuştu.

Hükümetleri döneminde sağlıktan, eğitime, ekonomiye, sosyal yaşama her alanda büyük gelişmeler yaşandığını belirten Bakan Akdağ, özellikle sağlık sektöründe muayene hekimliğinin yok denecek kadar azaldığını belirtti. Doktorların emeklerinin karşılığını ek ödemeleri devlet olarak verdiklerini vurgulayan Akdağ, konuşmasında şunları kaydetti:

"Hastanelerimizde tam gün zamanlı çalışan doktor oranı bölgemizde yüzde 70'lerin üzerine çıktı. Bunu yüzde 100'e ulaştırmanın zamanının geldiğine inanıyorum. Bütün Türkiye'de de yüzde 67'lere ulaştı. Bunu yapacağımız kanuni düzenlemeyle artık özel sektörde çalışmayı, muayenede çalışmayı ayıracağız." Hava ambulans sistemiyle ilgili çalışmaların sürdüğünü projenin ihale aşamasına geldiğini vurgulayan Bakan Akdağ, 2008-2009 yılında uygulamanın başlayacağını ifade etti. Akdağ, 2008 sonu itibariyle aile hekimliği uygulanan il sayısının 59'a çıkacağını, 2010 yılında ise Türkiye'nin bütün şehirlerinde uygulamanın hayata geçeceğini kaydetti.

HASTANELER BİRLİĞİ Sağlık Bakanlığı'nın hastanelerin yönetimiyle ilgili yaptığı proje konusunda da bilgiler veren Akdağ, "Hasteneleri yönetmek için 'Hastaneler Birliği' oluşturacağız. Bu konuyla ilgili kanun tasarımız TBMM'ye hazır halde. Hastaneleri yönetmek için bir birlik oluşturacağız. Bu birliğe il genel meclisi 2 üye seçerek gönderecek. Biz sağlık bakanlığı olarak eleman verip, daha sonra bu hastaneler birliğini denetleyeceğiz. Bu yapılan çalışma AK Parti'nin yerinden yönetim anlayışını gösteriyor" dedi.

863 BELEDİYENİN TÜZEL KİŞİLİĞİ İPTAL OLDU Yerel yönetimler şurasında tüzel kişilikleri iptal edilen belediyeler ve yeni oluşturulacak olan ilçe belediyeleri hakkında bilgi veren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, "Türkiye genelinde 863 belediye nüfusları 2 binin altına düştüğü için tüzel kişilikleri iptal oldu. Bu bölgeden 26 belediyenin tüzel kişiliği iptal oldu. Buralarda hizmet sona ermiyor. Özel idareler aracılığıyla buralara hizmet götürülecek. Belediyelerin İller Bankası'ndan aldıkları paylar, o yerleşim merkezinde harcanmak üzere 10 yıl süreyle özel idarede müdürlüklerine gönderilecek. 29 Mart 2009 seçimlerine kadar belediye başkanları görevlerine devam edecek" dedi.

ERZURUM'A 3 İLÇE Yeni uygulamayla birlikte 16 büyükşehirle ilgili de düzenlemeler yaptıklarını kaydeden Tanrıverdi, "Gelinen son noktayı İçişleri Bakanımız grup başkan vekilimiz ve ben MHP, CHP ve DTP'ye sunduk. Bu tasarı önümüzdeki hafta meclise gelecek. Meclis İçişleri Komisyonu büyük ihtimalle bunu gündemine alıp konuşacak, öbür hafta genel kurula gelerek düzenleme sonuçlanacak" diye konuştu.

Erzurum'daki mülki amir, milletvekili ve diğer yetkililerin görüşü dahilinde ilçe sayısını 3 olarak belirlediklerini ifade eden Tanrıverdi, şunları söyledi:

"Yapılan toplantılar sonunda Erzurum'da Yakutiye, Aziziye ve Palandöken isimli 3 ilçe oluşturulmasına karar verildi. Dadaşköy, Dumlu ve Kazım Karabekir'in bir bölümü Yakutiye ilçemizi, Dadaşkent ile Ilıca Aziziye ilçesini, Kazım Karabekir'in bir bölümüyle Palandöken alt kademe belediyesi ise Palandöken İlçesini oluşturacak".

Açılış konuşmalarından sonra 6. Yerel Yönetimler Şurası, basına kapalı olarak devam etti.

(ST-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

title