Haberler

AK Parti 11. Geleneksel Gençlik Şöleni

"altına imzamızı atarız" diyecek kadar milletten ve milli iradeden uzaklaştığını söyledi.

Adem Kadam - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP'nin 27 Mayıs askeri darbesine alkış tuttuğunu, merhum Adnan Menderes ve arkadaşlarının asılmasına bıyık altından gülümseyerek seyirci kaldığını, 28 Şubat postmodern darbesini alkışladığını, "ordu göreve" diyenlerle yan yana, omuz omuza iş tuttuğunu, 27 Nisan bildirisi karşısında

"altına imzamızı atarız" diyecek kadar milletten ve milli iradeden uzaklaştığını söyledi.

Erdoğan, Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nda düzenlenen AK Parti 11. Geleneksel Gençlik Şöleni'ne katılarak, bir konuşma yaptı.

Türkiye'nin ve dünyanın dört bir yanındaki gençlere selam yollayan Erdoğan, Türk gençlerinin yüreklerinin dünyanın çeşitli coğrafyalarında güçlük içindeki gençlerle birlikte olduğunu söyledi.

Şair Yahya Kemal Beyatlı'nın "Bin atlı akınlarda çocuklar gibi şendik. Bin atlı o gün dev gibi bir orduyu yendik. Haykırdı ak tolgalı beylerbeyi 'ilerle'. Bir yaz günü geçtik Tuna'dan kafilelerle. Şimşek gibi atıldık bir semte yedi koldan. Şimşek gibi Türk atlarının geçtiği yoldan. Bir gün yine doludizgin atlarımızla. Yerden yedi kat arşa kanatlandık o hızla. Cennette bugün gülleri açmış görürüz de hala o kızıl hatıra gitmez gözümüzde. Bin atlı akınlarda çocuklar gibi şendik. Bin atlı o gün dev gibi bir orduyu yendik" dizelerini okuyan ve Türkiye'nin bugün yine geçmişin hatırasıyla istikbali fethettiğini belirten Erdoğan, "Ordularla değil, dolu dizgin atlarla, topla, tüfekle, savaşla değil, gönüllerin fethiyle, barışın diliyle, uzlaşmanın, hoşgörünün kucaklaşmanın diliyle bugün artık bir kez daha Türkiye yüzyılı başlıyor" dedi.

Türkiye'nin dünyanın her yerinde güçlü ekonomisi ve barışçı yaklaşımıyla öncü ülke konumunda olduğunu ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti:

"Allah'ın izniyle bu yüzyıl Türkiye yüzyılı olacaktır. Bu yüzyıl güçlü, büyüyen ekonomisiyle, barışa, kardeşliğe, dostluğa hizmet eden aktif dış politikasıyla inşallah Türkiye'nin yüzyılı olacak. Her birinizin bu imanı göğsünüzde taşımanızı sizlerden rica ediyorum. Her birinizin imanla, inançla, özgüvenle, umutla geleceğe bakmanızı sizlerden rica ediyorum. Akif öyle diyor imanla ilgili olarak, bu konuda 'imansız olan paslı yürek, sinede yüktür' diyor. Onun için biz o inançla yürüyeceğiz. Her birimizin Türkiye Cumhuriyeti kimliğini, Türkiye Cumhuriyeti pasaportunu, Türk lirasını onurla, gururla, şerefle, göğsünüzü kabartarak taşımanızı her yerde gururla göstermenizi istiyorum."

Türk gençlerinin çok büyük bir medeniyetin torunları olduğunu, kökü mazide olan aydınlık bir atinin, umut dolu bir istikbalin evlatları olduklarını belirten Erdoğan, bu yüzden omuzlarında ağır bir yük olsa da, başlarının hiçbir zaman öne eğilmeyeceğini söyledi.

Erdoğan, şöyle devam etti:

"Sizler, 'Binbir başlı kartalı nasıl taşır kanarya' diyor ya üstad; onu taşıyacak kadar güçlü, dirayetli, sabırlı, tahammüllü gençlersiniz. Eğer Allah korusun sizin başınız öne eğilirse bilin ki Gazze'nin başı öne eğilir. Sizin başınız öne eğilirse bilin ki Kudüs'ün başı öne eğilir. Sizin başınız öne eğilirse Şam'ın gençlerinin, Saraybosna'nın gençlerinin, Kabil'in, Bağdat'ın gençlerinin başı öne eğilir. Onun için sizin başınız öne eğilmeyecek."

-"Bu ülkenin 75 milyon vatandaşına hiç kimse garip, parya muamelesi yapamaz"-

Erdoğan, Türk gençlerinin büyük tarihten devraldıkları şanlı mirasla bu coğrafyada barışın, kardeşliğin, kucaklaşmanın türkülerini söyleyen gençler olduğunu, model alındığını ve model alınmaya devam edeceğini ifade etti.

Erdoğan, şöyle konuştu:

"Bu ülke sizin öz yurdunuz, sizin öz vatanınız. Ne size ne de bu ülkenin 75 milyon vatandaşına artık hiç kimse, ama hiç kimse garip muamelesi, parya muamelesi yapamaz. Bu aziz millet tarih boyunca çok büyük zaferlere imza attı. Bu aziz millet her türlü badireyi aşarak her seferinde birbirine kenetlenerek, bağımsızlığını, istiklalini şerefi ve namusu bilerek canı pahasına kurtuluşa kavuştu. Bunun en yakın örneğini Kurtuluş Savaşı'nda yaşadık. Bundan 93 yıl önce 19 Mayıs 1919'da buna Trabzon da Samsun da şahit. Samsun'dan başlayan bu büyük hareket Türkiye'yi hep birlikte ayağa kaldırdı. Bu millet düşmanın üzerine adeta bir kabus gibi çöktü. Bu vesile ile şimdiden 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nı yürekten kutluyorum.

Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarını buradan minnetle yad ediyor, tüm şehitlerimize, tüm gazilerimize Allah'tan rahmet niyaz ediyorum. Milli şairimiz Mehmet Akif'in de dediği gibi bu millet istiklale aşık bir millettir. Bu millet canını verecek, istiklalini vermeyecek kadar büyük bir millettir. İşte bu aziz millet 19 Mayıs 1919'la başlayan süreçte istiklale olan aşkını bir kez daha tüm cihana göstermiştir. Amasya, Sivas, Erzurum ve ardından Ankara'da Kurtuluş Savaşı'nın hazırlıkları yapılmış, kurtuluşla aynı zamanda kuruluşun temelleri atılmıştır.

23 Nisan 1920'de Türkiye'nin tüm vilayetlerinden Ankara'ya gelen vekillerle Ankara'da dualar edilerek, kurbanlar kesilerek, Mevlid-i Şerif okunarak, Sakal-ı Şerif ve sancak taşınarak bir cuma günü Hacı Bayram-ı Veli'den TBMM'nin o tarihi binasına doğru yürünmüş ve Meclis açılmıştır. Gazi Mustafa Kemal 22 Nisan 1920'de yani Meclis'in açılmasından hemen önce ilgili makamlara, valilere, bir telgraf çekti. Oradaki şu ifadeyi burada sizlere özellikle hatırlatmak istiyorum.

Dedi ki Mustafa Kemal, 'Bugünden yani 23 Nisan 1920'den itibaren bütün sivil ve askeri makamların başvuracakları yegane merci TBMM olacaktır'. Bu söz çok önemli, bu ibare, bu ifade çok önemli. Maalesef Cumhuriyet tarihimiz boyunca birileri bu ifadeyi, bu ibareyi hiç anmadı ve anlamak istemedi. Birileri 19 Mayıs ruhunu, 23 Nisan ruhunu, 29 Ekim ruhunu da anlayamadı. Özümseyemedi, kabullenemedi, milli iradeyi hazmedemediler. Milletin egemenliğini hazmedemediler. Ne yazık ki 27 Mayıs'ta, 12 Mart'ta, 12 Eylül'de, 28 Şubat'ta milli iradeye kastederek, milletin tercihlerini yok saydılar. Atatürk'ün adını istismar ederek, 'Atatürkçüyüz' diyerek, 'Kemalistiz' diyerek, 'ulusalcıyız, milliyetçiyiz' diyerek Atatürk'ün ilkelerini, Kurtuluş Savaşı'nın ruhunu, kuruluşun felsefesini kendi elleriyle tahrip ettiler."

-"Mustafa Kemal'e o kadar yabancılar ki..."

Bu dönemde de fırsat buldukça kendi çirkin ve kirli zihniyetlerini milleti aşağılamak için gündeme getirenlerin olduğunu ifade eden Erdoğan, şunları söyledi:

"Milli iradeye o kadar saygısızlar ki millete 'bidon kafalı' demekten kaçınmıyorlar. Mustafa Kemal'e o kadar yabancılar ki 'göbeğini kaşıyan adamlar' diyerek milli egemenliği, milleti tahkir ediyorlar. Bunlar Atatürkçülük maskesinin arkasına sığınıp millete 'aptal' diyerek, 'beyinsiz' diyerek milletin seçimini, tercihini aşağılayarak en başta Gazi Mustafa Kemal'e, Onun ideallerine zarar veriyorlar. İşte CHP'yi görüyorsunuz. İşte CHP'nin tarih boyunca değişmeyen milli irade düşmanlığını görüyorsunuz. Bu CHP, 27 Mayıs askeri darbesine alkış tutmuştur. Bu CHP, merhum Adnan Menderes ve arkadaşlarının asılmasına bıyık altından gülümseyerek seyirci kalmıştır. Bu CHP, 28 Şubat postmodern darbesini alkışlamıştır. Bu CHP, 'ordu göreve' diyenlerle yan yana, omuz omuza iş tutmuştur. Bu CHP, 27 Nisan bildirisi karşısında 'altına imzamızı atarız' diyecek kadar milletten, milli iradeden uzaklaşmıştır. Şimdi ne oldu biliyor musunuz- Tahrik edemedikleri orduyu, tahkir etmeye başladılar. Kendi yandaş yazarları, kendi yarım porsiyon aydınlarıyla harekete geçiremedikleri orduyu şimdi karalamaya, kötülemeye, hakaret etmeye başladılar.

- TRABZON

Kaynak: AA / Politika

Mustafa Kemal Atatürk Recep Tayyip Erdoğan 28 Şubat Ak Parti Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan köklü değişim sinyali: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan köklü değişim sinyali: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

FETÖ'cü Enes Kanter hakkında cinsel taciz suçundan soruşturma

FETÖ'cü Enes Kanter hakkında cinsel taciz suçundan soruşturma

title