Haberler

Ahmedinejad Yine İsrail'e Tehdit Savurdu

Humeyni'nin Ölümünün 18. Yıldönümünde Konuşan İran Cumhurbaşkanı, İsrail'i Tehdit Etti: 'İsrail İçin Geri Sayım Başladı. İnşallah, Yakın Bir Gelecekte Siyonist Rejimin Yok Oluşuna Tanık Olacağız' Dedi

Humeyni'nin ölümünün 18. yıldönümünde konuşan İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, İsrail'e yine tehdit savurdu. Ahmedinejad, "Artık İsrail için geri sayım başladı. İnşallah, yakın bir gelecekte siyonist rejimin yok oluşuna tanık olacağız" dedi.

Ahmedinejad, İran İslam devrimi lideri Humeyni'nin ölümünün 18.  yıldönümü dolayısıyla düzenlenen programda yaptığı konuşmada, ülkesinin  izlediği politikanın, Filistin, Lübnan ve Irak halklarına direnişte  örnek olduğunu savundu.

İsrail'in geçen yaz Lübnan'a saldırdığını ve bir aydan fazla süren  savaşta yenildiğini söyleyen Ahmedinejad, "Lübnan halkı İsrail rejiminin  60 yıllık gururunu kırdı ve siyonist rejimin yok olma düğmesine bastı.  Artık İsrail için geri sayım başladı. İnşallah, yakın bir gelecekte  siyonist rejimin yok oluşuna tanık olacağız" diye konuştu.

Ahmedinejad, on gün önce İsfahan'da yaptığı konuşmada da "Geçen yılki  gibi bu yaz da Lübnan'a saldırmayı düşünüyorsanız, ciddi bir yanılgı  içindesiniz. Eğer Lübnan'daki hatayı tekrar ederseniz, bölge  milletlerinin öfkesi patlayacak ve siyonist rejimin kökünü kazıyacak"  demişti.

"İsrail'in haritadan silinmesi gerektiğini" söyleyerek dikkatleri  üzerine çeken Ahmedinejad, "İsrail'in, Avrupa'ya, Kanada'ya veya  Alaska'ya taşınmasını" da önermişti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title