Haberler

AGÜ'den Başkan Özhaseki'ye Fahri Doktora

Güncelleme:

Abdullah Gül Üniversitesi Senatosu, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'ye, oy birliğiyle fahri doktora payesi verilmesini kararlaştırdı.

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Senatosu, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'ye, oy birliğiyle fahri doktora payesi verilmesini kararlaştırdı.

Senato Odası'nda bir basın açıklaması düzenleyen AGÜ Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, doktora hakkında bilgiler verdi. Sabuncuoğlu, "AGÜ'nün ilk fahri doktora payesi Başkan Özhaseki'ye, ülkemizde eğitim ve bilime, kültür-sanat ve sporun gelişimine, ülke ekonomisine, turizme, kentleşme ve şehir planlaması, çevrenin korunmasına ve geri dönüşüm ve enerji konularına katkılarından dolayı verilecek" dedi.

Başkan Özhaseki'nin AGÜ'nün kurulmasında öncü olduğunu dile getiren Sabuncuoğlu, "Başkan Özhaseki, Türkiye'de ilk defa Vakıf Destekli Devlet Üniversitesi modelinin oluşturulması ve yaygınlaştırılması için Abdullah Gül Üniversitesi'nin kurulmasında öncü oldu. Üniversitelerin gelişimine katkıda bulunup, Kayseri'nin üniversiteler şehri olarak markalaşmasını sağladı. Büyükşehir Belediyesi ve TÜBİTAK işbirliğinde "Bilim Merkezi" açılmasını sağladı. Yaz aylarında faaliyete geçecek olan merkez, gençleri ve çocukları bilimle erken yaşta tanıştırarak ufuklarını açacak. Kültür-sanat ve spor faaliyetlerinin gerçekleştiği ve dünya yıldızlarının buluştuğu Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi'ni, kamu kaynaklarını ve bütçesini kullanmaksızın hayata geçirdi. Tesis, uluslararası bir çok etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Kent ve Mimar Sinan Müzesi ile Türkiye'de ilk dijital müzenin kurulmasını sağladı. Tarihi Kayseri Evleri Restorasyon Projesini hayata geçirerek, Kayseri kültürünü yansıtan yapıların canlandırılmasına katkı sağladı. Bu proje ile İspanya'da gerçekleşen ve İspanya Kralı'nın da katıldığı Avrupa Birliği Kültürel Miras Ödülleri töreninde özel onur ödülü aldı. Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi projesini hayata geçirerek, Türkiye'nin en önemli kayak merkezlerinden biri haline getirdi. Bu sayede Erciyes, Kayseri'den dünyaya açılan bir pencere olarak, gelecekte uluslararası şampiyonalara ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor" dedi.

Rektör Sabuncuoğlu ayrıca, "Ülkemizi Avrupa'da başarılı bir şekilde temsil eden AGÜ Spor Kulübü Kadın Basketbol Takımının daha köklü bir yapıya kavuşturulması ve Avrupa Şampiyonalarında her yıl istikrarlı bir şekilde ülkemizi temsil etmesi ve başarı grafiği sergilemesi için destek verdi. Uluslararası spor organizasyonlarının yapılacağı, UEFA standardında stadyum yaptırdı ve bu uygulama Kayseri Modeli olarak 25 ilde uygulandı. Kentleşme ve şehir planlaması konusunda birçok ilimize öncü ve örnek teşkil eden uygulamalar yaptı. 2009 yılında faaliyete geçen Kayseray projesi ile Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği tarafından verilen 2010 yılı 'En İyi Kentsel Entegrasyon' ödülü, İngiliz Tramway & Urban Transit dergisinin verdiği 'Dünyada Yılın En İyi Tramvay Sistemi Projesi' ödülünü ülkemize kazandırdı. Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kayseri Şehiriçi Ulaşım Bisikleti projesi ile 2011 yılında Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği tarafından "Sürdürülebilir Gelişme" alanında ülkemize ödül kazandırdı. Serbest Bölge oluşturarak; burada faaliyet gösteren 100'den fazla fabrikayla Kayseri'den 155 ülkeye ihracat yapma imkanı sağladı. Kızılırmak üzerinde Yamula Barajı projesini gerçekleştirdi. Türkiye'de ilk kez "Kayseri Modeli" ile kamu kaynaklarını ve bütçesini kullanmaksızın tamamlanan bu projeyle, boşa akan sular tarımsal sulama ve elektrik enerjisine dönüştürülerek ülke ekonomisine büyük katkı sağlandı" ifadelerini kullandı. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Özhaseki Avrupa Birliği Türkiye Kayseri Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title